sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Maalatut pinnatuolit

Meillä ei ole enää nykyisessä asunnossamme kovin paljoa huonekaluja, jotka olisivat tulleet omasta tai mieheni sinkkuaikojen kodista. Mutta mieheni mukana kulkeneet pinnatuolit ovat jääneet myös tänne meidän nykyiseen kotiin. Tuoleja ei ollut niin montaa, että niistä olisi saanut ruokapöytään tuolit mutta lisätuoleina niitä on pyörinyt muutama ja pari tuoleista on ollut ulkokäytössä.

 
Tuoleista muutama on ollut alunperin punaisia ja osa valkoisia. Maalipinta oli kuitenkin jo kärsinyt aika pahasti ja siksi päätin maalata niistä muutaman uudelleen. Väriksi valikoitui viime aikojen suosikkiväri harmaa (se sama, jolla maalailin niitä pojan huoneen säilytyspurkkeja). Halusin mattamaalin ja vaalean sävyn ja siitä se ajatus sitten lähti.


Maalasin tuolit heinäkuussa, kun poika ja mies viettivät pari päivää mummolassa aikaa ilman minua. Maalaus oli haastavaa, koska valumia tuli todella helposti. Tuolit tulikin hiottua ja maalattua monta kertaa. Jokin valuma sinne taisi siitä huolimatta jäädä.


Toinen tuoleista on aina keittiössä aputuolina. Poika käyttää sitä päivittäin tehdessämme keittiössä ruokaa. Toiselle tuolille minulla on suunnitelma mutta sen toteutus saa vielä odottaa tovin jos toisenkin. Toinen tuoli saakin nyt toistaiseksi pyöriä extra tuolina asunnossa määrittelemättömän ajan. Yksi tuoli vielä löytyisi vaatehuoneesta mutta en ole vielä varma saako se toistaiseksi jäädä valkoiseksi vai maalaanko senkin vielä jossain välissä. Tulihan tuosta aika kiva ja pehmeä ilme tuolille mutta katsotaan kuinka aikaa ja kärsivällisyyttä riittäisi tuolle kolmannelle tuolille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti