sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Etupihan syystunnelmaa

Meidän etupiha on ollut tänä vuonna enemmän rappiolla kuin aiemmpina vuosina. Syynä on oikeastaan se, että meillä saattaa olla tiedossa salaojaputkien uusiminen lähivuosina, mikä tarkoittaisi sitä että etupihaamme kaivettaisiin kokonaan. Juuri kun olemme panostaneet etupihaamme paljon aikaa ja rahaa, tämä ei kuulostanut kauhean hyvälle. Tästä syystä etupihamme on nyt jäänyt vähän vähemmälle huomiolle.


Ryhdistäydyin kuitenkin hetkellisesti etupihan kanssa ja tein pari viikonloppua sitten siellä paljon töitä, jotta saisin pihan syyskuntoon. Muutama tunti ei tietenkään tehnyt ihmeitä ja pihalla riittäisi töitä vielä paljon mutta edes hieman siistimpi ilme oli tervetullut. Hankin pihallemme myös uudet lyhdyt, jotta sain sinne vähän lisää tunnelmaa. Lyhdyissä on myös se hyvä puoli, että remontin sattuessa ne voi kantaa sivuun, toisin kuin kaikkia kasveja.


Lyhtyjen lisäksi lahjaksi saamani valkoiset tulppaanit pääsivät vihdoin etupihan multiin ja toivotaan niille kasvua ensi keväänä. Paljon on pihalla hommaa tosiaan vielä mutta tällä hetkellä priorisoinnissa piha ei ole etusijalla ennen kuin tiedämme tulevasta enemmän. Lähinnä siis ylläpitäviä töitä tiedossa ja uusien kasvien istutus siirtyy eteenpäin. Toivottavasti tiedetään jatkosta pian lisää, että ensi keväänä voisimme jatkaa puutarhan kehitystä tai vaihtoehtoisesti suunnitella mitkä kasvit ja miten yritämme remontilta pelastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti