tiistai 31. lokakuuta 2017

Halloween kurpitsat

Tänään taitaa olla se ihan virallinen halloween. En ole itse kovinkaan innostunut halloween juhlien viettäjä, sillä se ei ole mielestäni oikein sopinut suomalaiseen kulttuuriin. Lastenohjelmat tuntuvat kuitenkin olevan nykyään täynnä halloween teemaisia jaksoja ja poika on selvästi ollut kiinnostunut halloween jutuista. Hän toivoikin jo jonkin aikaa sitten "naamakurpitsaa" ja äitihän tekee mitä lapsi pyytää. Viime viikolla koversimmekin ulos ison kurpitsalyhdyn.


Halloweenin teemavärit musta ja oranssi eivät ole niitä omia lempparivärejä, joten ulkona olevan kurpitsalyhdyn lisäksi päätin toteuttaa tänä vuonna vähän hillitymmät kurpitsat sisätiloihin. Neuloinkin pöydän somisteeksi kasan kurpitsoja muutamalla eri tekniikalla. Olen erilaisia neulottuja kurpitsoja nähnyt Pinterestissä ja ajatuksenani olikin katsoa niistä mallia. Lopulta laiskuuksissani tein nämä kuitenkin ilman ohjeita ja mahdollisimman simppelisti.

 

Neuloin kurptsoja helmineuleella, palmikoilla ja patenttineuleena. Tein eri kokoisia kurpitsoja mutta pienimmässä kurpitsassa oli kymmenen silmukkaa puikolla ja tein neuleet suljettuna neuleena sukkapuikoilla. Tein silmämääräisesti sopivan kokoisen neuleputken, ilman mitään kavennuksia. Päättelin neuleen ja neulalla vedin molemmista päistä neuleen suppuun ja täytin kurpitsat vanulla. Lopuksi virkkasin vielä kurpitsoille kannat. Näiden yhdeksän kurpitsan tekoon meni aikaa noin 1,5 viikkoa, kun iltaisin telkkaria katsellessa neuloin niitä samalla ajan kuluksi.


 
Käytin kurpitsojen tekoon harmaan ja ruskean sävyjä, joita oli jäänyt aikanaan isälleni tekemän kirjoneuleliivistä yli. Sävyt sopivat meidän sisustukseen juuri passelisti. Tämä oli tosi helppo neuleprojekti, johon pysty kyllä ihan kuka vaan. Jos palmikoiden teko ei luonnistuu, voi kurpitsat tehdä vaikka joustinneuleena tai virkkaamalla. Voin tehdä tarkemmatkin ohjeet kurpitsojen tekoon, jos näillä suuntaa antavilla ohjeilla halloween kurpitsojen teko ei onnistu.


2 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin blogiisi virkattuja kaktuksia googlatessa ja piti lukea postaukset alusta asti. Kiva blogi ja ihana koti! Nämä kurpitsat on mahtavia! Pitää kokeilla tehdä itsekkin. :) Samoin kun virkattua pastaa pitää kokeilla. Meillä on 1v7kk tyttö joka on innostunut ruokajutuista. Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Johanna, että löysit blogini :) Noi pienet virkkaus- ja neuletyöt on ihan parhaita, kun ovat niin nopeita tehdä ja lopputulos ilahduttaa omaa lasta. Eikä yhtään haittaa, että lapsella on muutama muovilelu vähemmän, noin ekologiselta kantilta. Toivottavasti löydät jatkossakin blogiini :)

      Poista