sunnuntai 28. tammikuuta 2018

DIY matto

Olkkarin keinutuolin alla on ollut opiskeluaikoinani virkkaamani villamatto. Valkoinen matto sai reilut pari vuotta sitten isohkot kahvitahrat päällensä. Matto tahroineen jäi toissijaiseksi, kun kuumat kahvit lensivät myös lapsen päälle. Myöhemmin kun yritin pestä mattoa eivät kahvitahrat enää oikein lähteneet ja siitä lähtien on muhinut mielessä uuden maton teko.


Olen Pinterestistä katsellut erilaisia virkattuja mattoja ja miettinyt millaisen maton keinutuolin alle tekisin. Löysin kauniin maton mallin mutta en siihen ohjetta ja ne mihin löysin ohjeen, niin ne mallit eivät kiinnostaneet. Syksyllä hankin matonkudetta vaikka malli oli edelleen hakusessa. Monen mutkan kautta lopulta vaihtoehtoja oli kaksi: monessa paikassa näkynyt Juhannusruusu, johon sain ohjeen tädiltäni tai yksinkertaisempi malli, jonka löysin netin syövereistä mutta johon ei löytynyt ohjetta.

 

Aloitin tekemään Juhannusruusu mattoa mutta mallin edetessä aloin epäillä olisiko se kuitenkaan oikea vaihtoehto. Kesken kaiken aloitin perjantaina tekemään myös toista mallia, ilman ohjetta kuvasta tulkiten ja tänään sainkin sen valmiiksi. Simppeli malli piparireunalla taitaa olla kuitenkin enemmän meille sopivampi kuin Juhannusruusu matto. Mutta ihan tyytyväinen en ole lopputuloksen. Maton materiaalina käytin kierrätysmateriaalista valmistettua kudetta ja laatu ei ollut kovin tasainen. Luulen, että ontelokuteesta jälki olisi ollut huomattavasti tasaisempi ja myös väri olisi ollut tasaisempi. Mutta tällä mennään nyt toistaiseksi. Niin nopea tämä oli kuitenkin tehdä, että saatan joskus vielä kokeilla millaisen maton saisin aikaiseksi ontelokuteesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti