tiistai 9. tammikuuta 2018

Sisustusvuosi 2017

Vähän jäljessä ollaan juttujen kanssa mutta kyllä täällä vielä hengissä ollaan. Henkilökohtaisessa elämässäni on tällä hetkellä aika paljon tapahtumaa ja siksi en ole vain ehtinyt koneelle. Paljon on kuitenkin postauksia tiedossa ja kunhan ehdin kameran kanssa vielä touhuta, on juttuja runsaasti tulossa.

Tehdessäni Styleromiin jouluisista kuvista kansiota (pääset kurkkaamaan sen täältä), katsoin samalla vuoden takaisia kuvia ja ero oli aika suuri. Monesta viime vuoden projektista on tullut niin itsestäänselvää, etten edes ole tajunnut kuinka vähän aikaa ne ovatkaan kodissammme olleet. Aina tuntuu, että laitettavaa olisi niin hurjan paljon mutta toisinaan on tosiaan hyvä katsoa mitä kaikkea on suhteellisen lyhyessä ajassa saanut aikaan. Nyt siis katsastus sisustusvuoteen 2017:

Kaikkein suurin ja merkittävin muutos vuoden 2017 aikana on varmasti melkoisesti muuttunut olohuone. Ikean Malm lipasto sai lähteä ja tilalle tuli torista löytynyt vanha senkki. Myös vanha arkku sai lähteä ja sen tilalle tuli uusi pienempi arkku, jonka kunnostin itse. Samalla löytyi vanhat kehykset ja sen myötä myös olohuoneen takaseinä koki muutoksen. Maalisuti heilui uuden arkun lisäksi olkkarin takaseinän saadessa harmaan sävyn. Pienempinä muutoksina tekstiilien vaihdosta ja uusia viherkasveja. Olkkarin ilme onkin muuttunut melkoisesti ja millään ei tajua, että tässä muuttuneessa olohuoneessa ollaan oltu vasta reilut puoli vuotta.

 
 
Olohuoneen lisäksi maalisuti on saanut heilua muun muassa terassilla, jossa vuosi aiemmin rakennettu penkki vaihtoi väriä vaalean harmaaksi kuten mieheni isän tekemät talohyllytkin. Myös pari miehen vanhaa pinnatuolia maalasin vaaleanharmaaksi. Maali muutti myös vaatehuoneen ilmeen toiseksi. Maalaus on aika pieni työ, jolla saa suuren eron aikaiseksi ja sen alla olevat kuvat varmasti kertovat. Maalisuti tulee meillä taatusti heilumaan myös tänä vuonna ja alla olevat kuvat vahvistavat jo tehtyjä suunnitelmia, että maalaaminen taatusti kannattaa.
Keittiön muutokset ovat olleet aika maltillisia mutta jotain pientä sielläkin, kun syksyllä sinne löytyi torista uusi lipasto. Ilme muuttui paljon, kun tumma lipasto sai lähteä ja tilalle tuli vaalea ja vanha lipasto. Alkuvuodesta käytännöllisyyttä lisäsin keittiön tasolle Granitin koreilla, jotka ovatkin olleet todella loistavat ja helpottaneet keittiön tason siivousta.


Makkarissa työtä on paljon jäljellä mutta ainakin se on aloitettu, kun pojan pinnasänky vaihtui vihdoin meidän mökiltä löytyneeseen ja kunnostettuun sänkyyn. Myös meidän sängyn päällä oleva tauluhylly sai melkoisen kasan muistoja valokuvien ja kehysten muodossa ylleen ja vanhat isommat taulut saivat väistyä tieltä. Makkarin suhteen on paljon suunnitelmia ja toivottavasti tänä vuonna päästään täälläkin eteenpäin.

 
Kirppariltakin tuli tehtyä muutamia löytöjä, joista nahkainen vanha salkku oli yksi parhaista. Hintaa salkulla oli vain 12€. Salkun lisäksi ainakin vanhoja pulloja lötyi kirppareilta ja suurempia huonekaluja sitten tori.fi sivuilta. Ihan liian vähän tuli kyllä kierrettyä kirppareilla ja sen kanssa täytyy petrata tänä vuonna.


Käsitöitäkin tuli jonkin verran tehtyä. Aika moni käsityö liittyi johonkin juhlaan kuten pääsiäsipupupurkit ja halloween kurpitsat sekä kuuseen neulotut joulupallot. Näiden lisäski olkkari sai muun muassa uuden palmikkotyynyn ja vierashuoneen sohva sai uuden päällisen ja lastenhuone sekä terassi viirejä ja pojan leikkeihin virkkasin leikkipastaa. Paljon jäi suunnitelmia vielä tekemättä. Toivottavasti ehdin tehdä tänä vuonna paljon lisää käsitöitä. Käsitöillä saa niin kivasti persoonallista ilmettä omaan kotiin ja sisustukseen sekä omaan pukeutumiseenkin. 

Kodin sisutuksen lisäksi myös puutarha ja terassi kokivat pieniä muutoksia huonosta kesästä huolimatta. Etupihalle istutettiin puu ja pensaita mutta muuten ei suuria muutoksia tehty, vaan jäädään odottamaan päätöksiä salaojituksista ennen kuin edetään seuraavien suunnitelmien kanssa. Terassilla ostin uusia amppeleita ilmettä tuomaan. Myös terassin portin ilme muuttui, kun sinne istutettiin ikivihreitä. Uudet valot lisäsivät terassin tunnelmaa ja tuovat sinne kivasti lisää valoa ympäri vuoden.
.
 
Suunnitelmia ja ajatuksia on aina paljon ja tuntuu, ettei mikään etene. Itsellekin on tosiaan hyvä muistutella mitä kaikkea on tullut tehtyä. Ihan vilkas sisustusvuosi näyttäisi olleen takana ja yllättävän paljon on tullutkin tehtyä. Tavoitellaan yhtä tehokasta sisustusvuotta myös vuodesta 2018.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti