sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Puutarha loman jälkeen

Arvaatte varmasti, että hommaa oli rutkasti etupihalla, kun palasin kotiin kahden viikon loman jälkeen. Ensimmäiseksi kaivoin kuitenkin esille letkun ja aloitin kastelun. Samalla nautin suuresti siitä, ettei hommaa tarvinut tehdä kastelukannuilla. Samalla kun laitoin veden tulemaan ja ajoittain siirsin letkun paikkaa puutarhassa, keräsin kirsikoita purkkikaupalla.Rikkaruohoja puutarhassa riittää edelleen mutta oli ihana palata kotiin kun liljat ja ruusut olivat täydessä kukassa, mansikkapehkot täynnä marjoja ja kirsikkapuu aivan täynnä kirsikoita. Ainoastaan mustikkapensaat tuottivat pettymyksen, sillä sinne ei marjasatoa ole tänä vuonna juurikaan tulossa.

 

Poikien palatessa viikon puolivälissä, keräsivät he mansikat talteen ja mies jatkoi pidempänä vielä kirsikoiden keräystä. Vielä riittäisi kirsikoita mutta niiden keräämiseen tarvittaisiin kyllä jo astetta pidemmät A-tikkaat. Rikkaruohojen keräämiseen taas tarvitaan ehkä astetta innokkaampi puutarhuri.

 

Puutarhassa siis kaikki hyvin ja perinteisesti hommaa riittää. Mutta koska me poistutaan ensi viikoksi pojan kanssa muualle lomailemaan, niin rikkaruhot saavat vielä odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti