maanantai 1. lokakuuta 2018

Kukkasipuleita

Pitkä viikonloppu kului maalla pojan kanssa, miehen ollessa töissä. Lauantaina hyvästeltiin paappa haikeissa tunnelmissa. Neljä päivää hurahti sukulaisten kanssa nopeasti.

Edellisenä viikonloppuna touhuttiin kotosalla ja saatiin jopa jotain aikaiseksi. Viime syksynä lumikellojen istutus unohtui, joten tänä vuonna en halunnut jättää niiden istuttamista väliin. Olen tosin istuttanut lumikelloja ennenkin samaan kohtaan huonolla mestyksellä. Kahtena edellisenä keväänä on muutamia lumikelloja yllättäen ilmestynyt etupihan kirsikkapuiden alle, joten uudella innolla päätin yrittää istuttamispuuhia.


Viime lauantaina päätettiin pojan kanssa ryhtyä hommiin ja istutettiin ehkä noin 25-30 lumikellon sipulia kirsikkapuiden alle. Istutettiin sipulit niin, että 5-7 sipulia laitettiin aina yhteen kuoppaan. Ajatuksena olisi, että istutetut sipulit nousisivat pieninä ryppäinä ensi keväänä puiden alle. Täytyy toivoa, että edes osa sipuleista nousee pintaan, sillä aiemmin istutetuista lumikellojen sipuleista suurin osa on tosiaan jäänyt kukkimatta.

 

Meidän etupiha on ollut ihan surkealla hoidolla tänä vuonna. Odotellaan nimittäin yhä tietoa tulevasta salaojarempasta. Motivaatio ei ole ollut kovin korkealla ylläpitää pihaa, kun ensi vuonna se voi olla entinen piha. Mutta koska tässä vaiheessa olen jo vähän kyllästynyt odottamaan lisätietoja ja piha on ollut jo niin pitkään ilman kunnon hoitoa, olen tulevasta rempasta huolimatta aloitellut pihan kunnostamista. Nämä kukkasipulien istuttamiset olivat osa tätä projektia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti