tiistai 1. tammikuuta 2019

Hyvää Uutta Vuotta

Me otettiin vuosi vastaan oman perheen kanssa erittäin rauhallisissa merkeissä. Joulun ja kummitytön synttäreiden jälkeen ei edes oikeastaan ajateltu muuta vaihtoehtoa. Aatto aloitettiin pojan kanssa töissä: toinen meistä teki töitä enemmän ja toinen vähän vähemmän. Sieltä kotiin ja illalla ruoan jälkeen aloitettiin suklaatalon tuhoaminen (tässä urakassa tarvittaisiin kyllä apua). Illasta ennen saunaa käytiin ulkona katsomassa muutama ilotulitus ja saunan jälkeen painuttiin kaikki pehkuihin. Yhtään en tiedä millainen pauke puolenyön aikaan oli, sen verran sikeästi nukutti.


Uuden vuoden kattaus koostui tänä vuonna pitkälti lahjaksi saamistani kynttilänjaloista. Sain äidiltäni nimpparilahjaksi syksyllä kaksi ihanaa vanhaa hopeista kynttilänjalkaa, jouluna pukki toi kaksi Iittalana Festivo kynttilänjalkaa sekä yhden Nappula kynttiläjalan. Näiden lisäksi yhdistin pöytään vielä vähän himmeää lasia ja jouluvalot ja uuden vuoden tunnelma on tälle vuodelle tässä.

 


Meillä on ollut aika rankkoja vuosia takana. Ollaan jouduttu luopumaan paljosta viimeisien vuosien aikana. Isovanhempiani on lähtenyt toinen toisen perään ihan liian nopealla tahdilla, perheen koko ei ole kasvanut toivotulla tavalla, vakituinen työ lähti alta ja uutta ei tilalle löytynytkään ja sen seurauksena taloudellinen tilanne on ollut haastava. Viime vuosi oli meille jo helpompi, vaikka siihenkin kuului menetyksiä ja sairastumisia. Vuosi toi mukanaan kuitenkin myös hyvää: Uusia työkuvioita, ei vakituisia mutta elämäntilanteeseemme paremmin sopivia kuin aiempi työni. Koulutuksen, joka mahdollistaa kenties tulevaisuudessa hyvinkin erilaisen elämäntavan. Kun tulevaisuus näyttää valoisammalta, on ilo palannut toisella tavalla elämään. Vuosi 2018 oli meille siis selvästi helpompi kuin kolme edellistä vuotta ja toivotaan, että vuosi 2019 tuo mukanaan lisää iloa ja uusia elämänmuutoksia.



Kiitos teille mukana olleille tästä vuodesta. Nyt positiivisen asenteen kanssa kohti uutta vuotta. Nyt meillä on aikaa 365 päivää tehdä tästä upea vuosi. Kaikkeen ei voida vaikuttaa mutta omaan elämänasenteeseen ja tapaan tehdä asioita voidaan. Rakastetaan ja muistetaan kertoa se, iloitaan ja unohdetaan turhasta huolehtiminen, pidetään itsestä ja toisistamme huolta. Tehdään vuodesta 2019 ikimuistoinen. Ihanaa uutta vuotta teille kaikille.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti