torstai 10. tammikuuta 2019

Sisustusvuosi 2018

Viime vuonna tein postauksen, jossa kurkattiin vuoden 2017 aikana meillä tapahtuneisiin sisustusmuutoksiin. Tykkäsin itse siitä postauksesta, koska tekee itselle hyvää katsoa taaksepäin ja huomata miten paljon sitä tulee vuoden aikana tehtyä kaikenlaista. Koti tuntuu tietyllä tavalla keskeneräiseltä, kun niitä uusia ideoita tulee sitä mukaan kun toteutukseen menee jotain uutta. Seuraan paljon sisustustilejä Instagramissa, luen sisustuslehtiä ja blogeja jne. Kun katselee päivittäin kauniita sisustuskuvia, tuntuu että omassa kotona on aina vain laitettavaa. Hulluahan tämä tällainen jatkuva sisustelu on mutta toisaalta taas todella terapeuttista ja vie ajatukset itselle kivoihin asioihin arjen keskellä. Liekö sitä koskaan saa kotiaan "valmiiksi" mutta ehkä sille ei ole tarvettakaan. Nyt olisi vuorossa kuvia vuoden 2018 sisustusvuodesta.

Viime vuonna aloitin työt tammikuussa ja vapaa-aikaa oli huomattavasti vähemmän kuin aiempina vuosina. Siihen nähden sitä on tullut tehtyä yllättävän paljon. Yksi isoimmista muutoksista tapahtui meidän vierashuoneessa. Seinissä vaihtui väri ja valkoiset vaihtuivat vihreään (joka on omasta mielestäni aivan ihana väri edelleen). Myimme myös Ikean puusohvan pois ja tilalle tuli 120cm leveä sänky. Tämä on yksi vuoden parhaista sisutusmuutoksista ja olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen.

 


Myös makkarissa vaihtuivat seinien väri. Tauluhyllyt vaihtuivat seinältä toiselle ja hankin sängyn päälle katoksen, joka muuttikin makuuhuoneen ilmeen ihan erilaiseksi. Vaihdoimme makkarissa myös petauspatjan samalla kun muutoksiin alettiin ja vaihdos on vaikuttanut positiivisesti uniin vaikka ei visuaalisesti missään näykään.

 Myös eteinen koki viime vuonna muutoksen. Eteisen seinälle tuli ensin Dots naulakot ja myöhemmin tori.fi sivuilta sinne löytyi lipasto. Eteisen visuaalinen ilme parani huomattavasti ja käytännöllisyys lisääntyi samalla mitalla.

 


Olohuoneessakin tapahtui muutoksia. Matot menivät uusiksi kokonaan. Ison Annon villamaton lisäksi virkkasin keinutuolin alle uuden maton kierrätyskuteesta.  Myöhemmin olkkarin kirjahylly lähti uuteen kotiin ja olohuoneeseen tuli tilaa ja valoa ihan eri tavalla.

 


Lastenhuoneesta lähti vuoden 2018 aikana Malm lipasto ja tilalle tuli torista tehty ihana lipastolöytö. Lipasto ei sopinut edellisen lipaston paikalle ja järjestys menikin ihan uusiksi. Lastenhuoneeseen olin tehnyt muitakin suunnitelmia mutta ne jäivät vain suunnittelun asteelle.

 


Isompien muutoksien lisäksi on jotain pienempiäkin juttuja tullut tehtyä mutta tässä muutamalla kuvalla ehkä niitä kaikkein eniten kodissamme näkyviä muutoksia. Paljon on siis ehtinyt viime vuonnakin tapahtua sisustusrintamalla. Ainakin yhtä paljon on suunnitelmia tällekin vuodelle mutta katsotaan ollaanko sitä yhtä tehokkaita tämän vuoden aikana. Ensimmäinen tavoite tälle vuodelle on päästä kaikesta turhasta tavarasta eroon. Paljon meidänkin kotona tapahtuvista muutoksista tapahtuu käytännöllisistä syistä. Haluan toimivan kodin joka pysyy helposti siistinä koska kaikelle on oma paikkansa. Tässä auttaa paljon se, että kotoa ei löydy mitään turhaa. Olen toisaalta myös runsaan sisustuksen ystävä, joten näiden kahden asian kanssa painottelu on välillä hyvinkin haastavaa. Mutta jatketaan siis runsaan mutta selkeän sisustuksen parissa ensi vuonnakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti