sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Pellavaa, pellavaa ja puuvillaa

Arki on vyörynyt kunnolla päälle. Loma on unohdettu ja normaali puurtaminen on alkanut. Töitä on ollut kiitettävästi ja päivät huristavat hurjaa vauhtia. Ihan käsittämätöntä, että kohta tammikuun loppu jo häämöttää. Olin suunnitellut, että viikonlopun aikana leivottaisiin pojan kanssa mutta eihän me olla ehditty edes suunnitella leipomista, kun ollaan puuhattu kaikkea muuta. Tänään me suunnataan kohta kohti palomuseota.


Tein vuoden alussa lupauksen, että tyhjentäisin kaapeista kaiken turhan ja käyttämättömät tavarat. Tämä projekti on ollut oikeastaan käynnissä jo aika kauan mutta nyt päätin, että teen tämän vähän reilummalla kädellä. Kaikki mitä ei oikeasti käytetä saa lähteä. Loppuvuodesta kävin läpi oikeastaan kahteenkin kertaan meidän lakanat. Jäljelle jäi ne kaikkein lemppareimmat ja lopulta olin karsimisessa niin tehokas, että yksille lakanoille jäi vielä aukko. Se aukko täyttyi jouluna kun saimme lahjaksi ihanat harmaat pellavalakanat. Nyt on meidän perheen lakanakaappi kunnossa. Lahjaksi saamamme lakanat olivat juuri ne, jotka meiltä puuttuivat. Myös poika sai uudet lakanat ja hyvä niin sillä hänen lakanoissa olikin puutteita.Tämän vuoden aikana olen käynyt samalla periaatteella meidän pyyhkeet läpi. Tosin siitäkin tuli palautetta mieheltä, että vähän liian ronskisti tuli sieltäkin karsittua. Noh hänen lemppari pyyhe on palautettu vaikka se omaan silmään ihan kamala rumilus onkin. Seuraavana olisi vuorossa kosmetiikat. Helpoin osuus on päättää mistä luopuu, vaikeampi osuus on keksiä mitä tälle ylimääräiselle tavaralle tekee. Osan olen laittanut hyväntekeväisyyteen, toisia myynyt kirppareilla (netissä ja ihan fyysisellä kirpparilla), roskiin en ole raaskinut laittaa kuin ihan ne kaikkein huonokuntoisimmat tavarat ja vaatteet. Katsotaan miten projekti tästä etenee.

 

Olen harrastanut pois laittamista vaatteissa jo vuosia mutta nyt olen laajentanut tämän kaikkeen muuhunkin. Jossain ohjelmassa sanottiin, että suomalaiskodeissa on jopa 70 000 esinettä ja vaikka en KonMaria ole lukenutkaan, päätin että meidän kodissa riittää vähempikin. Siitä siis tämä innostus. Minimalistia musta ei saa tekemälläkään mutta ylimääräisen tavaran säilöminen kaapeissa loppuu tähän vuoteen. Kaikkea sitä tulee säilöttyä vain koska on saanut sen esimerkiksi lahjaksi. No ei ne siellä kaapeissa ketään ilahduta, niin josko siitä joku muu tulisi iloiseksi on hyvä syy poistaa ne omista kaapeista lojumasta. Tällaisissa tunnelmissa siis tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti