torstai 18. huhtikuuta 2019

Pikku eteisen uusi ilme

Olen aiemminkin tuskaillut meidän pikkuriikkistä eteistä. Eteisen koko ei ole kasvanut, vaikka siitä unelmoin mutta nyt oli aika tehdä sinne pieni päivitys. Ajatus tähän päivitykseen lähti taas ihan käytännön kautta.

Maalasin pienen eteisen viimeksi silloin kun ostimme asunnon ja teimme sinne remonttia. Valitsin väriksi vaalean beigen, koska halusin eteisestä avaramman oloisen ja tumma väri tuntui siksi huonolta ajatukselta. Väri on toiminut muuten ihan kivasti mutta kun taloon tuli pieni mies ja kuravaatteet, se näkyy myös vaaleassa eteisessä. Kurajälkiä ei täällä vain voi välttää ja niin me miehen kanssa päädyttiin siihen, että eteinen pitää maalata lähemmän sitä "kuran" väriä, jotta se pysyisi siistimpänä.

 


Meidän pojat olivat Itä-Suomessa talvilomalla maaliskuun lopulla ja minä hyödynsin tämän samantein ottamalla itselleni maalausprokkiksen. Tällä kertaa valitsin maaliksi puolihimmeän Teknoksen maalin. Eteinen on sen verran kovalla kulutuksella, etten uskaltanut lähteä sitä kalkkimaalilla maalailemaan, vaikka ne lempparimaaleihin tällä hetkellä kuuluvatkin.


Yllättävän kova hommahan tässä oli, vaikka kuvittelin pienen eteisen menevän ihan hujauksessa. Putket ja kaikki epämääräiset kolot hidastivat touhua. Mutta valmista tuli. Samalla nostettiin pojan naulakot vähän ylemmäs, koska hänen haalarinsa ovat jo laahanneet pitkin eteisen lattiaa.

Naulakoiden takaisin paikalleen laitto olikin aika haastavaa ja vähän vinossahan nuo taitavat vieläkin olla mutta ajattelin olla välittämättä moisesta. Nyt sitten katsotaan kuinka tämä tummempi väri toimii meidän arjessa. Jos väri todetaan toimivaksi, saattaa maalisuti heilua vähän lisää eteisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti