lauantai 27. huhtikuuta 2019

Raitaseinän päivitys

Kerroinkin jo aiemmin kuinka poikien talvilomaillessa maalasin meidän pienen eteisen uusiksi. Samalla toteutin myös toisen jo pitkään mielessä pyörineen maalausprojektin. Pojan huone sai nyt ihan uuden ilmeen ainakin omissa silmissä, vaikka mies ja poika olivatkin lomalta paluun jälkeen sitä mieltä, ettei mitään ole tapahtunut.

 

Olen tykännyt pojan huoneessa olevasta raitaseinästä todella paljon. Opiskellessani ammattikorkeassa suunnittelin lopputyönä asiakkaan pienelle pojalle uuden ilmeen huoneeseensa. Silloin ideoin maalattavan raitaseinän. Jo silloin halusin toteuttaa seinän vielä joskus myös omaan kotiini. Tässä asunnossa se sitten tuli toteutettua mutta ehkä vähän liian voimakkailla väreillä tämän päivän makuuni. En ole seinästä halunnut luopua, vaikka välillä olenkin pyöritellyt erilaisia tapettivaihtoehtoja raitaseinän tilalle. Mikään tapetti ei ole kuitenkaan vielä vienyt voittoa itse maalatulta seinältä. Päädyin lopulta kuitenkin vaihtamanaan parin raidan väriä, jotta huone rauhoittuisi.


Kuudesta raidasta maalasin ensin kaksi mutta sitten kierrehän olikin jo valmis. Jo kahden raidan värin vaihtaminen teki ihmeitä. Halusin kuitenkin rauhoittaa seinää vielä lisää ja maalasin kaksi raitaa vielä uusiksi. Vihreät raidat vaihtuivat harmaaksi ja turkoosit harmaammiksi mintun/turkoosin sävyiksi. Vaikka olen värioppia opiskellut yllättää nämä värien yhteisvaikutukset toisiinsa lähes aina. Eteisessä oleva harmaa toistuu pojan huoneessa mutta näyttää täällä aivan eri väriseltä kuin eteisessä.

 


Olen lopputulokseen todella tyytyväinen. Huone rauhoittui ihan älyttömästi ja nyt tänne on helpompi lisätä niitä pojan toivomia voimakkaita värejä, kun pohja on rauhallisempi. Miehet eivät arvostaneet tätä urakkaa tosiaan ihan yhtä paljon ja molemmat olivat sitä mieltä, ettei muutosta edes huomaa. Alla vielä kuvat ennen ja jälkeen ja omaan silmään muutos on kyllä ihan merkittävä. Huomaatteko te seinissä eroa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti