sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Vitsa sulle, palkka mulle

Oletteko valmistautuneet jo pikkuisten pääsiäisnoitien tuloon? Silloin kun olin itse pieni, en koskaan virponut kotona mutta pääsiäisenä mummulassa käytiin ahkerasti virpomassa. Pohjanmaalla on tapana virpoa vasta Lankalauantaina mutta muualla päivä taitaa olla Palmusunnuntai. Virpojia ei nykyään enää näe ihan samalla tavalla mutta onneksi naapureissa asuu pieniä lapsia ja ollaan saatu joka vuosi edes muutama virpoja ovelle piipahtamaan.


Tänä vuonna olin suunnitellut tekeväni palkkioksi pienille virpojille pienet paperiset pupupussit. Piheys iski kuitenkin askarteluliikkeessä kun yhden pussi hinnaksi tuli lähes euro tai vaihtoehtona oli ostaa 100kpl pussi hintaan 30€. Niinpä paperipussit jäivät ja tilalle ostin sellofaanipussit, jotka sai huomattavasti edullisemmin. Näistäkin taiteilin pienet puput mutta eihän nuo nyt ihan samalla tavalla erotu pupuiksi kuin paperipussissa olisi erottunut.

 


Meidän pieni mies ei ole vielä tätä hommaa keksinyt joten tällä kertaa ollaan vain palkan jakajina. Tosin isovanhemmilleen hänenkin olisi tarkoitus virpoa mutta saa nähdä saadaanko koskaan vitsoja valmiiksi asti. Vähän hitaanlaista on tällä hetkellä tämä askartelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti