sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Maalilla uusi ilme

Kesäkuussa ostetun talonpoikaiskaapin ilme muuttui aika totaalisesti maalilla. Maalasin kaapin poikien lomaillessa mummolassa ja hyvä niin. Kaapin kertaalleen maalaus otti sellaiset yhdeksän tuntia. Onneksi maali oli sen verran paksua, että yksi kerros riitti maalaukseen muuten voisi maalaukset olla yhä edelleen kesken.


Alun perin tarkoituksena oli maalata kaksi pinnatuolia ja kaappi samalla värillä. Olin ajatellut vanhaa harmahtavaa vihreää. Pinnatuoleja maalatessa totesin vihreän sävyn liian pastelliseksi. Väri sopi tuoleihin mutta ei kaappiin. Tarkoituksenani oli pitää kaapin vanha ilme ja harmaaseen taittuva väri sopii siihen mielestäni parhaiten.

 

Oikean värin löytäminen oli todella haasteellista. Väri vaihtuikin lennosta maalikaupassa ja harmahtava vihreään taittuva sininen oli lopullinen valinta. Vähän jännitti kuinka väri sopii mutta jo maalatessa tiesin, että valinta osui nappiin. Väri on riittävän harmahtava, jotta vanha tunnelma on taattu. Siinä on kuitenkin riittävästi väriä ja se käy astioiden kanssa todella hyvin. Eniten tarvittiinkin sitten malttia siihen, että kaappi sai kuivua rauhassa, ennen kuin täytin sen astioilla.


Nyt kaappi on ollut jo tovin käytössä ja sulautunut sisustukseen sekä käyttöön täydellisesti. Tämä on kyllä taatusti tämän vuoden paras löytö.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti