keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Keittoa ja ruokamuistoja

Kun vietin pojan kanssa kotona kolme vuotta, tuli meille tiettyjä rutiineja, joista yksi liittyi ruokaan. Me söimme lähes joka viikko pojan kanssa lounaaksi kahdesta kolmeen päivään viikossa kasvissosekeittoa raejuustolla. Tähän oli syynä se, että halusin välttää kahta liha-ateriaa päivässä. Toisaalta sosekeitosta pystyi myös tekemään lukuisia eri variaatioita eri kasviksilla ja helposti tuli täytettyä tuota päivän kasvisannosta. Tämä kuuluu toisaalta myös niihin ruokiin, joita mies ei suostu syömään, niinpä me pojan kanssa syödään tätä edelleen silloin kuin mies ei ole kotona.


Vietin syyskuun kotona ja hoidin kuukauden aikana lukuisia tekemättömiä hommia. Samalla sain pitää poikaa kotona normaalia enemmän ja palailtiinkin pojan kanssa vanhoihin rutiineihin, joista keitto oli yksi niistä. Keiton tuoksu palautti mieleen ihania muistoja muutaman vuoden takaa.


Tänään on ollut taas sellainen harmaa sadepäivä, jolloin kasvissosekeitto kuuluu omalle listalle. Nyt ollaan pojan kanssa jo palailtu päiväkodin ja työpaikan ruoka-apajille mutta jatkossakin arkivapaana meillä taitaa porista kasvikset padassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti