perjantai 11. lokakuuta 2019

Sählymailojen jemma

Meillä viikko sai vähän ikävän käänteen, kun poika aloitti ti-ke yönä oksentamaan. Vaikka vaihdoin lennosta sänkyä lakanoiden vaihdon jälkeen, jäi unet aika vähille. Tauti jatkui pojalla vielä eiliseen päivään asti mutta nyt näyttäisi onneksi siltä, että tauti taitaa olla voitettu.

Mutta nyt vähän mukavampaan aiheeseen, kun viikonloppukin on edessä ja kaikkea. Seuraavaksi vähän pohdintaa siitä, kuinka lapsi on muuttanut meillä kotia ja sisustusta. Lapsen tulo perheeseen on nimittäin ainakin meillä mullistanut aika merkittävästi kodin ilmettä. Ensin tuli ne pienen ihmisen omat huonekalut ja vaatteet sekä kaikki tärkeät vauva-ajan tarvikkeet, joille piti löytää paikka. Vaatteiden ja tarvikkeiden lisäksi pikkuhiljaa leluarsenaali alkaa lisääntyä ja kohta niitä leluja on jo jokapaikassa. Yritän aina, että meillä jokaiselle asialle olisi oma paikkansa. Se on ainut tapa pitää tämä homma kasassa mutta mitä tehdä kun tavara lisääntyy ja tilat eivät kasva yhtään..


Olen yrittänyt pitää leluarsenaalia jollain tasolla kohtuullisena. Meillä aika harvoin ostetaan leluja muuta kuin merkkipäivinä. Mutta kerääntyyhän tuota roinaa koko ajan pikkuhiljaa vain lisää ja lisää. Pahinta tietenkin on se, ettei poika ole oikein mistään valmis luopumaan. Noille legoille tarvitsisi kohta jo oman huoneensa. Mutta nyt ollaan tilanteessa, että meillä on alkanut lelujen lisäksi kerääntyä myös kaikenmoista urheiluvälinettä. Poika harrastaa omasta tahdostaan sählyä ja futista ja nyt on siis aika kehitellä myös niille omia säilytyskuvioita niiden lelujen, vaatteiden ja muun tarpeellisen lisäksi..Isovanhempieni perintönä sain meille vanhan kirnun ja nyt kirnu sai lastenhuoneen nurkasta paikan. Siinä säilytetään sählymailoja, jotka ovat pyörineet täällä vähän siellä sun täällä. Nyt on ainakin niille löytynyt paikka. Vieressä on pussukka, joka sisältää sitten ne kaiken maailman pallot koripallosta ja jalkapallosta, sählypalloihin ja muihin epämääräisiin palloihin.


Viime viikonloppuna tapahtui myös pieni ihme, kun siivotessa poika suostui luopumaan laatikollisesta pientä romua ja roipetta. Pieni työvoitto!! Ymmärrän hyvin kaikki tärkeät lelut ja halun pitää niistä kiinni mutta kuka kieltää kinder roinan keräämisen. Ihan turhaa muoviroskaa, joilla ei ikinä leikitä, ne rasittavat luontoa ja vievät aivan turhaa tilaa kotona. Noh pari ongelmaa siis taas selätetty ja jatkossa kotiin jotain muuta kuin kinder herkkuja, niin ei ainakaan se roina lisäänny.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti