keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Joululahja, jota tehdään vuoden ympäri

Meillä on yksi perinne, joka liittyy jouluun ja joululahjoihin. Siitä asti, kun poika on syntynyt, olen tehnyt joka vuosi hänen kuvistaan seuraavalle vuodelle kalenterin. Näitä kalentereita saavat sitten jouluna lahjaksi muun muassa mummit ja kummit.


Syksyn aikana olen katsellut vuoden aikana otettuja kuvia ja valinnut sieltä kalenteriin sopivia otoksia. Vielä viimeisiä kuvauksia kalenteria varten tehtiin viikonloppuna ja tarkoituksena on laittaa kalenterit pian tilaukseen. Ensimmäisenä vuotena kuvasin poikaa tarkasti kuukauden välein ja somistin kuvia enemmän. Nykyään yritän muistaa napata kameran aina mukaan, kun mennään retkille tai toisinaan ihan lähiseudulla kun pyöritään. Toisinaan sopivia kuvia on yli tarpeen mutta esimerkiksi tänä vuonna kuvia kesältä oli aika vähän, kun olin itse paljon töissä miesten lomaillessa.


Tajusin vasta viikonloppuna, että tänä vuonna ylimääräistä jännitystä aiheuttaa postilakko. Vielä en ole ehtinyt tarkistamaan onko toimitukseen muuta vaihtoehtoa kuin postikuljetus. Näitä kalentereita lähtee tilaukseen useampia, joten jos tulisivat pakettina saattaisivat jopa olla toivoa..tai sitten ei. Mutta perinteisesti nämä lähtevät siis myös tänä vuonna tilaukseen. Toimitus ehkä sitten vasta postilakon päätyttyä.


Kalentereiden lisäksi lahjapuoli on jo kohtuullisen hyvällä mallilla. Kaikkea ei toki ole vielä hankittu mutta lähes kaikista on tieto milloin ja mistä ne hankin. Itse tykkään hoitaa lahjat mahdollisimman ajoissa. Inhoan viimehetken paniikkia, jolloin tulee tehtyä ihan tyhmiä ajattelemattomia ostoksia. Teen lahjoja myös paljon itse ja niiden kanssa on muutenkin pakko aina ennakoida. Tämä syksy kuluu kuitenkin aina yllättävän nopeasti ja se joulu on jo ihan nurkan takana, joten kyllä tässä vielä paniikki saadaan aikaan.. lisäjännitystä saadaan sitten tiedossa vielä postin lakon vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti