torstai 17. syyskuuta 2015

Etupihan edistysaskeleet

Toisin kuin takapiha, niin meidän etupiha ei ole vielä lähellekään valmis. Mutta kesän aikana päästiin sielläkin isoja askeleita eteenpäin. Edellisenä kesänä roudasin takapihalta ylimääräisiä laattoja etupihalle ja tein niistä polkuja jakamaan pihaa osiin. Nyt tänä kesänä ne vihdoin saivat kivituhkan allensa ja jopa näyttävät poluilta.Toinen iso asia oli kivien tilaaminen etupihallemme. Haluan etupihallemme paljon kiviä ja autottomana niiden rohmuaminen on ollut ihan mahdotonta. Vanhempani ovat tuoneet niitä mökiltämme ja kaikki takapihan kivet olen siirtänyt etupihalle mutta eihän se ole riittänyt alkuunkaan. No nyt tilasimme ison säkillisen niitä kivituhkan kanssa samaan aikaan ja johan näyttää paremmalle. Toki tarvetta pihalla on vielä varmasti parille lisäsäkille mutta tämä on mielestäni hyvä alku ja pihaan saatiin jo vähän sitä tunnelmaa mitä kivillä sinne toivoin saavani. Kivien väliin jätin aukkoja ja sinne on tarkoitus istuttaa vielä sammalleimua tuomaan vähän vihreyttä kivien väliin.Ja vaikka piha on vielä ihan totaalisen kesken on etupihamme jo alkanut tuottamaan satoa. Ensimmäiset mustikat ollaan napsittu parempiin suhin ja Espanjasta tuodut mansikat tuottavat edelleen marjoja. Poika tieää suunnata aina ensimmäiseksi etuphalla marjapuskiin, sen verran on tullut sieltä jo marjasatoa saatua.
Kuvat ovat nyt vähän ankeat, kun kaikki kukkaloisto on mennyttä mutta toivottavasti niistä vähän näkee miten etupiha on mennyt taas askeleen eteenpäin. Uusia kasvejakin ollaan saatu istutettua jonkin verran ja vanhempieni mökiltä saimme saniaisia kasvamaan pihallemme. Ensi kevään kukkasipulitkin ovat saapuneet postiin ja niiden istutus on edessä lähipäivinä.

Tarkoitus on, että tulevaisuudessa piha näyttää kivalle, vaikka kukat eivät kukikaan. Ikivihreät havut tuovat pihalle ympäri vuoden vehreyttä ja kivet tuovat sinne ryhtiä. Nyt kun saimme etupihalle myös pienen terassin, voi siihen tuoda istumapaikan ja kukkia sekä lyhtyjä. Edistystä on siis täälläkin tapahtunut vaikka vielä taitaa mennä useampi vuosi, ennen kuin etupihamme on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti