maanantai 14. syyskuuta 2015

Valmis takapiha

En oikein itsekään meinaa uskoa, mutta meillä on valmis takapiha. Siitä iso kiitos miehelle, joka on ahertanut takapihan kimpussa ihan koko kesän ja alkusyksyn. Isyysloman tehokasta käyttöä mielestäni. Ensin saatiin terassi tehtyä ja se oli jo itsessään urakka mutta sen jälkeen mies kaivoi 40cm savea loppu pihalta pois ja tilalle tuli routalevyt, suodatinkangas, salaoja ja kasa kivituhkaa sekä ylimääräisistä laatoista tehty grillipaikka. Ei enää nokkosia, voikukkia ja muita rikkaruohoja sekä savivelliä vaan valmis piha.
Alunperin ei meillä ollut edes tarkoitus tehdä tuota loppupihaa tänä kesänä mutta terassin teon jälkeen tuo loppuosa rikkaruohoineen ei vaan enää oikein käynyt silmään. Grillipaikkaa tehdessä kivituhka loppui kesken ja silloin päätttiin, että tilataan sitä koko takapihalle kerralla kun kuitenkin joudutaan ostamaan lisää kivituhkaa. Se oli loistava päätös.
Tarkoitus on joskus laittaa kivituhkan päälle vielä liuskekivet mutta nyt budjetti ei anna siihen myötä, eikä kyllä aikakaan siihen olisi enää riittänyt. Mutta piha näyttää kivalle ilman liuskekiväkin ja on takuuvarmasti toimivampi pienen lapsen kanssa kuin edellinen piha. Nyt kun pohja on kunnossa on kiva laittaa ensi kesänä ruukkuistutuksia ja muutenkin miettiä pihan "sisustamista". Ei kai pihalla oikeasti sisustella mutta terassi tarvitsee vielä lisää istumispaikkoja ja säilytystilaa pojan leluille ja puutarhatarvikkeille, niin ensi kesänä on aikaa miettiä siihen vaihtoehtoja. Mutta nyt vain nautitaan takapihasta ja toivotaan hyviä kelejä, että grillauskausi voi jatkua ja voidaan istuskella ulkona sohvalla mahdollisimman myöhään syksylle, ennen kuin katos on pakattava pois talven tieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti