tiistai 6. lokakuuta 2015

Syksyisiä tunnelmia

Syksy on saapunut ja se näkyy nyt myös meidän pihassa. Viimeiset mansikat syötiin eilen ja pakkasyön jälkeen mansikat näyttävät juuri siltä että oli viimeinen hetki syödä syksyinen sato pois. Viikonlopun myrsky oli tuonut meidänkin takapihallemme runsaasti lehtiä ja oksia ja lehdet ovat alkaneet vaihtaa väriä myös takapihan köynnöksessä ja etupihan mustikkapensaissa.



Olen aina hieman hidas laittamaan noita syyskukkia kun autottomana niiden haku on hieman hankalaa. Vieläkin meiltä puuttuu edestä muutama kukka, kun etupihalla kesäkukat kukkivat muutamassa ruukussa syksyn ensimmäisistä pakkasista huolimatta vielä kauniisti mutta suurin osa kanervista ja muista syyskukista on kuitenkin istutettu. Pikkuveli antoi kyydin kukkien hakureissulle reilu viikko sitten ja ne kulahtaneet kesäkukat saivat väistyä syksyisten kukkien tieltä. Tosi kivalle näyttääkin kun saatiin uutta ilmettä etu- ja takapihalle, eikä yhtään liian aikaisin.




Takapihalla katos on vielä paikallaan mutta taitaa olla kohta aikaa purkaa se ja laittaa varastoon. Syksy on ollut niin kaunis, ettemme ole raaskineet aiemmin vielä laittaa sitä pois. Ihanat säät ovat suosineet ja me ollaan pojan kanssa nautittu. Tosin nyt ollaan molemmat flunssaisina kotona mutta koska aurinko paistaa niin kauniisti taidetaan kohta suunnata ulos happihyppelylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti