torstai 1. lokakuuta 2015

Projektina työhuone/vierashuone

Meillä on kotonamme yksi huone, joka on jäänyt sisustaessa vähän retuperälle. Ensin kun muutimme, tuli siitä kaikkien "ylimääräisien" laatikoiden säilytyshuone. Sitten kun niiden laatikoiden sisältö alkoi pikkuhiljaa löytää paikkansa, vaihtui huoneen tehtäväksi säilyttää kaikki tuleviin häihin liittyvät asiat. Myös häiden jälkeen ne tavarat viihtyivät kyseisessä huoneessa yllättävän pitkään. Sitten pikkuhiljaa huoneesta on muotoutunut meille työhuone. Lähinnä se tarkoittaa sitä, että huoneesta löytyy tietokone sekä suurin osa kirjoistamme.



Työhuoneemme pitää sisällään vanhan kulahtaneen sohvani, vanhat Ikean kirjahyllyt ja tason sekä pienen pöydän. Olen päivitellyt huonetta pienesti lähinnä tekemällä sinne verhot, viirin ja tekemällä sekä ostamalla muutaman uuden tyynyt mutta kesällä totesin ettei huoneessa enää riitä pieni päivitys, jotta olisin siihen tyytyväinen. Työhuoneemme tulee olemaan tulevaisuudessa vierashuoneemme ja lastenhuoneen sohvasänky siirtyy tänne, kunhan pojalle löytyy oma sänky lastenhuoneeseen. Kirjojen ja tietokoneen paikka tulee kuitenkin myös tulevaisuudessa olemaan tässä huoneessa.



Lähtökohdat ovat siis selvät ja ideointi alkoi kesällä. Nyt alkaa jo olla melko selvät sävelet mitä tässä huoneessa tapahtuu mutta koska budjetti on pieni tapahtuu muutos asteittain. Ensimmäinen pieni mutta omalle mielenrauhalle tärkeä askel oli vieraspatjojen "piilottaminen". Meillä on kaksi patjaa lisävuoteina, kun välillä nukkuvia kyläilijöitä on enemmänkin ja patjoille ei käytännössä ole muuta paikkaa kuin huoneen sohvan takana. Niinkin pieni asia kun valkoisten patjansuojusten osto Ikeasta sai tilan rauhoittumaan merkittävästi. Kuvat ennen ja jälkeen alla.



Mutta tässä talven ja kevään projektikohde. Toivottavasti saadaan huoneessa paljon aikaiseksi ja ilmettä päivitettyä tähän päivään. Katsotaan kauanko kestää, että saadaan huone mieleiseen kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti