sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Tulppaaneita ja muita toukokuun ihanuuksia

Alkukeväästä koin, että puutarhamme on vielä aika ankea paikka mutta nyt kun kasvit ovat alkaneet vihertää, pidän etupihastamme päivä päivältä enemmän. Toki siinä on vielä runsaasti hommaa ennen kuin piha on siinä kunnossa, ettei kesällä odottaisi jokin suurempi projekti. Kuluu myös aikaa, että kasvit kasvavat ja levittäytyvät, niin että puutarha alkaa näyttää siltä mikä on tarkoitus. Onneksi kolmen kesän työ alkaa kuitenkin jo vähän näkyä, eikä vastassa ole enää mikään totaalinen rikkaruohokaaos.


Olen odottanut tulppaaneiden kukintaa innokkaasti. Nyt taisi vaan käydä niin, että se paras kukinta oli juurikin tällä viikolla, kun olen ollut poissa kotoa. Ehdin nähdä ennen lomalle lähtöä osan tulppaaneista aukeavan. Yhtään vaaleanpunaista tulppaania en ole kuitenkaan vielä nähnyt. Kuten viime vuonna, niin tämä uusikin lajike on aluksi valkoinen ja muuttuu vaaleanpunaiseksi ajan kanssa. Odotankin tänään kotiin pääsyä, jotta näen missä vaiheessa tulppaaneiden kukinta on ja mitä väriä löytyy etupihaltamme. Täytyy toivoa, että ehdin vielä tovin nauttimaan tulppaaneiden kukinnasta.
Tulppaaneiden lisäksi pihan kirsikkapuumme aloittivat juuri kukintansa ennen kuin lähdimme reissuun. Kirsikan kukinta ei yleensä kestä kovin kauaa, niin olenkin tosi iloinen että ehdin nähdä sen ainakin osittain ennen lomareissuamme. Tässä vaiheessa tekisi aina mieli pysäyttää kellot hetkeksi, niin kaunis on tuo kirsikkapuu kukkiessaan. Etupihamme on kyllä kauneimmillaan kun puut puhkeavat kukkaan.Puutarha on alkanut muutenkin heräilemään. Saniaiset ovat ilmestyneet ja alkaneet kasvamaan. Myös sammalleimu on täydessä kukassa. Yksi laajasti levinnyt sammalleimu oli kärsinyt talven aikana ja iso alue oli siitä kuivettunut mutta onneksi osa mättäästä oli kuitenkin selvinnyt.


Noilla muutamilla jäljellä olevilla nurmikkoalueilla myös voikukat ovat täydessä terässä ja se kyllä latistaa puutarhan tunnelmaa ainakin omissa silmissä. Tänä kesänä ainakin toinen noista nurmikko alueista saa kuitenkin lähtee ja pääsen siis ainakin osittain eroon voikukista (ei kai niistä koskaan kokonaan pääse eroon, vaan kitkeminen jatkuu hamaan tulevaisuuteen).


Tällaisia puutarhan tunnelmia tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti