lauantai 28. toukokuuta 2016

Loman jälkeen puutarhassa

Lomalta paluu oli huikea, kun oma puutarha oli puhjennut kunnolla kukkaan viikossa. Kirsikan kukinto alkoi jo olla ohi mutta tulppaanit kukkivat kauneimmillaan (ja se uusi vaaleanpunainen tulppaanilaji oli juuri täydellisen värinen), saniaiset olivat kasvaneet huikeasti, kivikkokasveista useampi oli kauniissa valkoisessa kukassa ja mansikoissa sekä mustikoissa oli kauniit valkoiset kukat ja koko puutarha oli alkanut vihertää todella paljon.




Loman aikana etupihan eteen oli tullut myös mukulakivipussi, jonka tilasimme aiemmin. Sormet ovat syyhynneet, että pääsisin laittamaan etupihaa ja kitkemään sieltä kaikkia viikon aikana ilmestyneitä rikkaruohoja. Olen kuitenkin joutunut odottamaan, kun mieheni on laittanut takana olevaa yhteistä piha-aluetta kuntoon naapurin kanssa. Siellä on kaivettu ryteikköä pois ja tasoiteltu pahimpia kuoppia. Viikon puolivälissä he vihdoin saivat mullat levitettyä ja nurmikon siemenet kylvettyä ja tänään pääsinkin vihdoin etupihan kimppuun. Neljä tuntia vierähti mutta nyt näyttää aika erilaiselta. Toki homma on siellä vielä pahasti kesken mutta kynnen aluset ovat jo aika kivasti mullassa..



Ilmat ovat niin mahtavat, että meillä tällä hetkellä menee lähes kaikki aika ulkona. Sisällä näyttää juurikin siltä, että se toimii vain läpikulkualueena. Pojan ensimmäiset sanat ovat herättyään, missä kumpparikengät, kun hän haluaisi lähteä samantin ulos (ja ne kumpparikengät hän osaa itse pukea jalkaan). Sisälläkin on pientä projektia pukkaamassa mutta palataan siihen sitten kun ilmat vähän huononevat ja saisin sisälläkin ensin vähän siivottua pahimmat pölyt pois. Nyt me vaan nautitaan kauniista kesästä ja ihan mahtavasta kukkaloistosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti