tiistai 14. kesäkuuta 2016

Puupölkyt

Olen ihaillut jo pitkään sisustuslehdissä, pinterestissä ja instagramissa kuvia, jossa puunrungoista on tehty istuimia ja pieniä pöytiä sisätiloihin ja puutarhaan. Olen haaveillut sellaisista myös omaan kotiin tuomaan rouheaa vastapainoa sisälle ja toisaalta puutarhaan tuomaan mielenkiintoa. Olenkin harmitellut, kun puupölkkyjen hankkiminen on ollut niin hankalaa kaupungissa.



Toukokuun mökkireissulla kolusin mökin navettaa ja siellähän niitä vanhoja puupöllejä oli useampikin kappale. Kysyin vanhemmiltani saisiko niistä muutaman kotiin ja samana viikonloppuna pari puunrungon pätkää lähtikin autokyydillä kohti Etelä-Suomea.




Nämä puupöllit ovat jo kymmeniä vuosia vanhoja ja kuivuneita. Pinta ei ole puupölkyissä niin kaunis kuin mitä sisustuslehdissä, vaan näissä näkyy käytön jälkiä. Toki asiaan vaikuttaa myös se, että nämä ovat mäntyä eivät mitään jalopuuta.  Kaikessa "epätäydellisyydessään" tykkään niistä kuitenkin todella paljon. Molemmat rungonpätkät toimivat terassilla kukkapöytinä. Siellä ne saavat olla nyt kesän ja syksyn tullen siirrän ne sisätiloihin.



Tarvittaessa puupölkyt toimivat terassilla myös ylimääräisinä istuimina, jos saamme aikaiseksi jossain vaiheessa terassibileet. Näiden kanssa ei tarvitse pelätä pihkaisia housuja, sen verran kuivista yksilöistä on kyse. Mielestäni puupöllit tuovat kivaa kontrastia myös komposiittiterassille. Saadaan vähän enemmän luontoa takapihallekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti