lauantai 11. kesäkuuta 2016

Pyöräpaikka

Etupihallamme on ollut yksi puute. Kun ystävät tulevat käymään pyörällä, ei etupihallamme ole löytynyt paikkaa mihin pyörät voisi laittaa. Nyt asia on korjattu ja takapihalta löytyneet vanhat laatat on hyötykäytetty viimeistä laattaa myöten etupihan pyöräpaikkana. Loput hajonneet laatat lähtivät pihatalkoissa roskalavalle. Laattojen alta puuttuu vielä kivituhka, joten ne eivät ole ihan tasaisia vielä mutta kyllä paikalla jo pyörän saa pystyssä pysymään. Laattojen laiton yhteydessä tuli samalla kaivettua nurmikkoa pois vähän laajemminkin.



Alkukeväästä pihamme oli mielestäni tosi ankea paikka ja sen seurauksena tämän kesän istutuksissa teemana onkin ollut ikivihreät. Kaipaan pihaan rythiä ja vihreyttä myös keväällä ja syksyllä. Istutinkin pyöräpaikan laitaan kolme pientä ikivihreää, joista toivon mukaan kasvaa vielä kohtuullisen korkeat puut. Kiinankataja, timanttituija ja kartiovalkokuusi luovat nyt vihreän alueen sisääntulon viereen. Myös SiistiPhalta tilattuja mukulakiviä on jo levitelty pihallemme ja ne antavat kivaa ryhtiä alueelle. Kiviä löytyy vielä lisää mutta ensin pitäisi saada vähän uutta multaa alueelle, jotta pääsisin istuttamaan sinne lisää kasveja.




Olen tilannut alueelle lisää kasveja Viherpihalta sekä kotiinkuljetuksena mökiltämme. Tarkoitus on myös levitellä omalta pihalta kasveja tälle alueelle. Vaikka alue on vielä totaalisen kesken, olen ihan super onnellinen, että pääsin rikkaruohojen täyttämästä nurmikosta eroon. Pihallamme oli vielä toinenkin alue, jossa on pienesti nurmikkoa mutta myös sen alueen työstö on parhaillaan meneillään. Lisää puutarhajuttuja siis tulossa lähiaikoina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti