lauantai 24. syyskuuta 2016

Kasvintappajan diy projekti

Tykkään syksystä. On ihanaa kun saa sytytellä kynttilöitä, kaivaa lemppari villasukat jalkaan ja kääriytyä paksuihin neuleisiin. Mutta yksi asia mitä jäin kesästä kaipaamaan on vihreys. Ulkona saan kukat vielä kohtuullisen hyvin pidettyä hengissä mutta täällä sisällä se tuntuu olevan lähes mahdotonta. Nyt olen kuitenkin (taas) päättänyt yrittää.

Ensin kuitenkin ajattelin aloittaa takuuvarmoista "kasveista" ja kaivoin esille kasan jämälankoja ja muutaman purnukan. Tätä projektia olen jo tovin pohdiskellut ja nyt oli sopiva aika toteuttaa se.


Tämä projekti tuotti takuuvarmat, erittäin vähällä hoidolla pärjäävät kaktukset lastenhuoneesen. Kaikki kasvit tarvitsevat toki rakkautta, niin tämäkin kaksikko mutta kastelun ja lannoittamisen saa näiden kavereiden kanssa jättää minimiin. Näille löytyi lastenhuoneesta koti mieheni isän tekemästä talohyllystä, jonne ne sopivat ihan täydellisesti.Jos siellä ruudun takana on muitakin kasvintappajia, niin tässä täydellinen tapa saada kestovihreyttä kotiin. Tämä on nopea virkkaus, jonka kanssa ei todellakaan tarvitse olla turhan tarkkana. Yksi kaktus tuli illan aikana virkattua ja kokoon kasaamiseen meni toisesta illasta hetki. Täytteenä käytin myös jämälankoja, joten kaikki materiaali löytyi kotoa. Ruukkuina voi käyttää melkein mitä vaan purnukkaa ja kaktuksen koon voi soveltaa sitten purnukkaan sopivaksi. Siitimmän "aikuisten" version voisi viedä vaikka isovanhemmille, niin heidän ei tarvitsisi huolehtia kaktuksen hoidosta lainkaan (jos ei siis satu omistamaan kukkavirtuoosi isoäitiä, niin kuin itselläni on).Meillä kaktukset pääsivät tosiaan lastenhuoneeseen. Kokeillaan mualla sitten niitä oikeita kasveja mutta ainahan näitä kaktuksia voi tehdä lisää tai kehitellä muistakin kasveista virkattavia versioita, jos onnistuu tappamaan kaikki elävät kasvit kotoaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti