torstai 29. syyskuuta 2016

Vihreä olohuone

Nyt kun pojan huone on kukitettu kaktuksilla, niin seuraavaksi on olohuoneen vuoro. Historiastani huolimatta, olen päättänyt yrittää pitää hengissä nyt ei vain yhtä vaan useampaa kasvia. Syysiltojen pimetessä olen kavannut vihreitä kasveja ympärilleni. En pidä kotona kovin voimakkaista väreistä mutta kasveilla väriä tulee kuitenkin huomaamatta ja juuri nyt olohuoneessa oli tarvetta väriterapialle.

Ensin ruokakaupasta mukaan lähti viherkasvi, joka on minulle ennestään tuntematon: muorinkukka. Paksujen lehtien vuoksi ajattelin, että se ehkä pärjäisi kanssani. Tämä kasvi pääsi Pentikistä ostettuun linnunhäkkiin asustelemaan.



Viime viikonloppuna Bauhausin reissulla mukaan lähti vielä Peikonlehti ja Aloe Vera. Aloe Vera pärjää kanssani varmasti pidempään paksujen lehtiensä ansioista. Peikonlehtä olen ihastellut jo tovin ja nyt yritän pärjätä sen kanssa, vaikka kyseessä ei käsittääkseni ole ihan helppo kasvi.



Omenalaatikossa kesän ajan ollut Lankaköynnös on jo hieman kärsinyt kuivudesta (yllätys).  Mutta sinnikkäästi vielä muutama verso yrittää pysyä hengissä. Terassilta sisälle nostetut puupölkyt sopivat aika kivasti olohuoneen kokonaisuuteen varsinkin nyt saatuaan vähän vihreää ympärilleen. Seinältä uupuu vielä yksi kuva, kun sopivia kehyksiä ei meinaa löytyä mutta muuten alkaa olla kokonaisuus kasassa. Enää tarvitsee "vain" pitää kasvit hengissä tai tästä tulee kallis sisustus, kun kukat pitää uusia tasaisin väliajoin..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti