torstai 15. syyskuuta 2016

Keittiön hallittu kaaos

Keittiö on meillä ehkä se kaikkein vaikein huone yrittää pitää koko ajan siistinä. Tuntuu, että se on jatkuvasti kaaoksessa, vaikka kuinka puunaisi. Asioiden helpottamiseksi meillä on keittiössä esillä ne kaikkein käytetyimmät purnukat ja mausteet. Niiden ansioista tai takia meillä on sellainen hallittu kaaos kyllä muutenkin keittiöntasolla, vaikka se olisikin siivottu.



Ostin heinäkuussa Itä-Suomesta kirpparilta eurolla vanhan kahvipurnukan ja se sai sisäänsä keittiössä joka päivä käytössä olevat lastat ja kauhat. Kahvipurkin värit sopivat meille niin hyvin, etten voinut vastustaa sitä ja eihän tuo hintakaan pahemmin kyllä kirpaissut. Käyttötarkoituksen sille keksin vasta kotiin päästyäni ja hetken purkkia kotona pyöriteltyäni.




Toinen uusi ostos on pieni leipälaatikko. Olin katsellut sitä jo todella pitkään yhdestä ihanasta nettikaupasta mutta en millään raaskinut tilata sitä ja maksaa siitä postimaksuja. Ystävän luona kyläily ja paikallisessa pienessä sisustusliikkeessä käynti tuottikin yllättäen tulosta. Sieltä löytyi samanlainen leipälaatikko, joten en aikaillut sen ostoa. Tästä laatikosta on myös isompikin malli mutta meillä lepää syödään sen verran vähän, että tämä pienempi laatikko riittää vallan mainiosti.



Muuten esillä tosiaan on aamupalapuurojen eri hiutaleet ja muut kohtuullisen paljon käytössä olevat ruoat ja mausteet sekä leikkulaudat sulassa sovussa. Mutta kieltämättä tuo voi tarkan minimalistin silmin olla melkoinen kaaos. Meillä tämä kaaos on kuitenkin toimivaksi todettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti