sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Pitsilakanoiden uusiokäyttöä

Noin vuosi sitten myin olohuoneestamme turkoosin nojatuolin ja rahin, joka kokonsa ja värinsä puolesta ei sopinut enää kotiimme. Olin jo aiemmin päällystänyt rahin vanhoja lakanoita hyväksi käyttäen ja nojatuolin päällä oli pitsipeitto, jotta turkoosi väri ei loistanut olohuoneessamme. Myynnin jälkeen rahin päällä ollut vanhoista pitsilakanoista tehty huppu on ollut vailla käyttöä. Lakanat olin saanut isoäidiltäni, joten en halunnut heittää tekemääni huppua noin vain roskikseen. Osa pitseistä oli kärsinyt kuitenkin jo käytössä niin mitään kovin suurta ei siitä voinut enää tehdä.


Vuoden verran siis pähkäilin mitä voisin väkerrellä hupusta ja käytännön tarve lopulta saneli mitä siitä tulisi. Halusin nimittäin neulepuikoille ja sukkapuikoille kauniit pussukat, jossa voisin niitä säilytellä. Rahin päällisessä oli sopivasti materiaalia kahteen pussiin, joten sellaiset tuli sitten tarpeeseen väkerreltyä.



Kovin tarkasti en näitä mittaillut vaan vapaalla kädellä leikkasin ja sitten ompelin ompelukoneella. Sisälle vuorikangas, jonka kiinnitin telkkaria katsellessa käsin ommelleen. Ei siis todellakaan ole mitään millin tarkkaa työtä mutta ihan passelit näistä mielestäni siitäkin huolimatta tuli. Puikot ovat pyörineet ympäri kämppää, niin nyt on kiva kun ne saa kauniisti yhteen paikkaan ja ei haittaa vaikka pussi jäisi joskus esillekin, kun näyttävät sen verran kivoille. Parasta kuitenkin on, että näin sain isoäidiltä saadut kauniit lakanat hyötykäyttöön.



Rakastan vanhoja pitsilakanoita mutta eivät ne ole kaunistukseksi kaapissa piilossa, joten on kiva kun saan ne käyttöön hyödyllisellä tavalla. Lakanoita löytyy vielä lisääkin, joten täytynee keksiä lisää projekteja joihin niitä voisi hyötykäyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti