keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Syksyn kukat

Tänä vuonna ajattelin olla ajoissa ja yrittää istutella syyskukat ennen lokakuuta. Jokin aika sitten sitten Bauhausista lähtikin mukaan kanervia jo aiemmin ostamieni hopealankojen seuraksi. Yritän hillitä himojani ostaa suuria määriä kukkia ja pärjätä vähän vähemmällä tällä kertaa, kun tämä hoitovapaalla olo ei ole taloudellisesti niin kovin kannattavaa.



Terassin puolelle istuttelin jo loppukesästä isompaan ruukkuun pallotuijan. Toivon sen menestyvän myös ruukussa, niin jatkossa voisin istutella tuijia taakse enemmänkin. Silloin saisi kivaa vihreyttä muuten aika kasvittomalle takapihalle ja kausikasveja ei ehkä tarvitsisi ostellakkaan niin paljoa.

Pienen budjetin vuoksi takapiha saa kausikukkia nyt vaan kesällä rakennetulle penkille. Kanervia istuttelin isoon ruukkuun ja pari hopealankaa omiin ruukkuihinsa. Pienen kasvihuoneen täytin jämäkynttilöillä, joita löytyi jonkin verran laatikoista. Penkille löytyi myös uusi lyhty edullisesti Prismasta. Näitä lyhtyjä en vain voi vastustaa syksyllä, kun illat alkavat pimetä. Ne tuovat niin kivasti tunnelmaa ja ovat kuitenkin kukkiin nähden aika pitkäikäisiä kaunistuksia.




Etupihan kivipenkki sai myös kanervia ja lankaköynnöksen koristeeksi. Tällä kertaa etupihalle ei tule sen enempää kausikukkia. Etupiha on tällä hetkellä aika ankean näköinen paikka, kun kaikki kukat ovat kukkineet ja olen ne leikannut matalaksi. Kesällä istutetut tuijat ovat vielä todella säälittävän pieniä, eivätkä oikein vielä tuo sitä ikivihreän tunnelmaa pihalle. Taitaa mennä useampi vuosi ennen kuin etupihamme alkaa näyttää siltä miltä olen pääni sisällä ajatellut sen näyttävän. Onneksi seinän viereen ensimmäisenä vuonna istutetut tuijat ovat jo kivasti kasvaneet ja tuovat edes hitusen vihreyttä puutarhaamme.

Muutama viikko sitten istuttelin myös uusia krookuksen sipuleita noin 50kpl etupihalle, jos ne sitten keväällä toisivat taas iloa puutarhaan. Viime keväänäkin puutarha tuntui kovin ankealta paikalta mutta krookukset toivat sinne heti ihanan keväisen tunnelman. Nyt niitä on vielä 50 enemmän kuin viime vuonna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti