perjantai 20. tammikuuta 2017

Remontin kertausta

Kärsin tällä hetkellä sisustusahdistuksesta. Pahasta sellaisesta. Ideoita olisi vaikka kuinka ja paljon ja vähän joka nurkka kaipaisi kohennusta (omasta, ei miehen mielestä). Sitä tämä kotona olo teettää mutta se myös tarkoittaa sitä, ettei rahaa ole sellaisia määriä, kuin mitä näihin omien visioiden toteutukseen menisi. Tiedä sitten löytyykö sitä rahaa koskaan tarpeeksi, kun näitä visioita tuntuu riittävän.

Tykkään itse katsella toisten remonttien ennen ja jälkeen kuvia, joten ihan vaan itsellekin muistutukseksi mistä ollaan lähdetty ja mitä saatu aikaiseksi, kaivelin vanhoja kuvia ja tässä teille muutama ennen ja jälkeen kuva meidän asunnosta. Aiemmin olen näitä joitakin laittanutkin mutta eipä tuo varmaan haittaa, jos tulee samoja kuvia uudelleen.

Ensimmäisenä kuvia keittiöstä. Lähtötilanne oli aika kirjava. Monenlaista kaappia löytyi ja kaappien ovet oli maalattu melko persoonallisella tavalla. Keittiö purettiinkin käytännössä kokonaan pois ja tilalle tuli uusi Kvikin keittiö. Halusin mahdollisimman ajattoman kokonaisuuden, jotta siihen ei kyllästyisi nopeasti. Vieläkin kaappivalinta olisi sama, joten se valinta on ainakin ollut oikea.





Vanha kylppäri koki myös melkoisen muutoksen, kun sen tilalle rakennettiin sauna. Vanha ovi eteiseen tukittiin ja saunaan puhkaistiin ovi vanhan makuuhuoneen puolelle. Kylppäri oli pieni mutta kun siihen tehtiin sauna tilalle on se kyllä aika kivan kokoinen. Saunan suunnittelu oli enemmän mieheni vastuulla ja kiuas isäni käsialaa. Saunaan teetettiin nimittäin kiuas mittojen mukaan, kun sähköt asettivat kiuasvalinnalle aika paljon haasteita. Sauna on meillä useamman kerran viikossa käytössä ja ollaan super tyytyväisiä, että päätettiin se tänne remontin yhteydessä rakentaa.




Luovuimme remontin yhteydessä myös yhdestä makuuhuoneesta, jonka tilalle tuli suihku ja kodinhoitohuone. Halusin erotella khh ja suihkun, joten väliin on rakennettu seinä. Suihkutila on pieni mutta juuri sopiva kahdelle suihkulle ja kodinhoitohuoneessa on kaikki tarpeellinen (pesukone, kuivausrumpu) mutta todella pienessä tilassa. Vaikka tilat ovat pienet, olen ollut tosi tyytyväinen tähän ratkaisuun. On kiva, kun kodinhoitohuone on erikseen, siellä kun mielestäni saa olla ihan luvan kanssa välillä kaaos. Toki olisi kiva, että neliöitä olisi enemmän mutta näihin tiloihin mielestäni ihan hyvä ratkaisu. Kuva kodinhoitohuoneesta on vanha ja pieniä muutoksia on kuvan jälkeen tehty mutta kuva antanee kuitenkin osviittaa muutoksesta alkuperäiseen.



Myös makkarit saivat uutta maalipintaa, lattiat menivät vaihtoon ja ikkunanpuitteet maalattiin valkoiseksi. Makkarit olivat edellisen asukkaan mukaan väriteemoittain ja värit olivat meidän makuun aika voimakkaita, joten kaikissa makkareissa on maalisuti heilunut. Alla vielä muutama kuva meidän makuuhuoneesta, jossa vaihtuivat myös kaapin ovet. Kuvat on otettu pojan päikkäreiden jälkeen ja aika hämäriähän nuo jo ovat mutta olennainen kuitenkin näkyy.





Onhan tämä asunto melkoisen muutoksen käynyt läpi mutta kyllä tällainen ikuinen sisustaja aina löytää uusia kohteita ja totuus on, että hyvältähän se asunto näyttää, jos sitä muistaa ylläpitää. Kohta ollaan neljä vuotta täällä asuttu ja kyllähän ne meidän elämisen jäljet täällä näkyvät. Mutta vielä onneksi ovat lähinnä maalilla paikattavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti