tiistai 31. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäinen valmis käsityö

Tammikuun puolessa välissä sain valmiiksi tämän vuoden ensimmäisen käsityön. Tämä projekti on ollut käynnissä jo tovin. Aluksi tarkoituksenani oli tuhota tuota loputonta lankamäärää mutta tässä kävikin niin, että lankaa piti lopulta hakea lisää, että sain projektin päätökseen.

Syksyllä Pinterestiä katsellessa tuli eteen maailman helpoin neulemalli, jota päätin kokeilla. Ohje oli toteutettu virkkaamalla mutta itse halusin jotain pehmeää ja joustavaa ja päädyin patenttineuleeseen. Käytännössä neuletakki on siis tehty suorakulmion mallisesta palasta, joka on taitettu kahtia. Lisäsin malliin hihat, koska olen sellainen vilukissa, että tarvetta niille varmasti on.


Neule on tällä hetkellä ihan lemppari neuleeni kotona. Aamu-ulkoilujen jälkeen, kun poika on nukkumassa kääriydyn tähän alpakkalangan lämpöön ja rentoudun. Malli on kotikäytössä ihanan rento ja päällä super mukava. En tiedä laittaisinko tätä julkisesti kovin helposti päälle mutta kotioloissa neule on ihan täydellinen.


Rakastan tehdä käsitöitä mutta teen niitä aina elokuvia tai telkkaria katsellessa, joten kovin tarkkoja ohjeita en jaksa seurata. Tämä käsityö olikin ihan unelma käsityö, kun ohjeita ei todellakaan tarvinut katsoa, kunhan vaan neuloi. Neulepintaa vaihtamalla tästä saa helposti oman näköisen ja jos vaan puikot pysyvät kädessä, tällaisen neuleen teko onnistuu ihan kaikilta.


Tarkoituksenani olisi vielä kastella työ ja laittaa se hetkeksi kuivausrumpuun. Mutta en ole vielä malttanut viimeistellä työtä, kun se on koko ajan kotona ollessa päällä. Nyt kun kevät on antanut jo pienen pieniä merkkejä tulostaan ja ilmat lämpeävät, niin ehkä joku lämmin päivä maltan luopua neuleesta kotona hetkeksi ja hoidan työn viimeistelyn loppuun. Siihen asti taidan vetäistä jatkossakin tämän pehmeän ja lämpimän neuleen niskaan aina kotiin tullessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti