perjantai 14. huhtikuuta 2017

Kevätmessut

Viime sunnuntaina vietin päivää ystävän kanssa Kevätmessuilla Messukeskuksessa. Mitään suurempaa missiota ei messuille ollut. Oli ihanaa päästä hetkeksi tuulettumaan keväisiin tunnelmiin. Räpsin messuilta kuvia ihan omien mieltymysten mukaan ja keräsin lähinnä itselle muistikirjaa kuvien muodossa: Mikä miellytti ja mitä voisi ajatella omaankin puutarhaan.


Kevätmessuilla sipulikukat olivat tietenkin pääosassa ja valkoisten kukkien ja vihreän yhdistelmää ei voita mikään. Erityisen ihastunut olen noihin kerrattuihin tulppaaneihin, joita löytyy omasta puutarhastakin ja nämä nähtyäni, niin lisää pitäisi kyllä saada. Itse en ole koskaan kokeillut istuttaa tulppaaneita ruukkuihin. Tulppaanit alla olevassa kuvassa puulaatikossa on kyllä aivan vastuttamattoman ihastuttava näky ja saattaa olla, että tämän innoittamana täytyy kokeilla jos itsekin saisi ruukkutulppaanit onnistumaan. Ruukut vain vanhaan laatikkoon ja upealta näyttää.
























Kasvatuslaatikoitakin tuli bongailtua. Haaveilen takapihalle kasvatuslaatikoista, joissa voisi istutella salaatteja, vihanneksia ja yrttejä. Vielä ei ole laatikkoasia edennyt ja saattaa vielä tänäkin kesänä jäädä haaveilun astelle mutta kyllä joskus vielä. Miten ihanaa olisi käydä napsimassa tuoreet vihannekset ja yrtit omalta pihalta. Montaa laatikkoa ei meidän pihalle mahtuisi mutta eikös parissa laatikossa saisi jo kasvatettua vaikka mitä.


Ruukkuja ei tullut jostain syystä kovin paljoa bongattua mutta nämä alla olevat amppelit olivat todella hauskan näköiset. Meidän pihalla räkättirastaita riittää ihan liian kanssa mutta tällaisissa amppeleissahan voisi kasvattaa vaikka mansikoita. Marjat pysyisivät hyvin räkäteiltäkin ulottumattomissa (ainakin luulen niin). Kaiken lisäksi nämä ovat tosi hauskan näköiset. Enpä tietenkään muistanut kuvatessa laittaa ylös mistä näitä saisi ostettua mutta olisikohan nämä olleet Plantagenin osastolla..ehkä..


Yksi suuri haaveeni, joka ei taida koskaan toteutua on kasvihuone. Mutta ainahan sitä voi haaveilla. En edes haaveile siitä vain kasvatus mielessä, vaan haaveilen kasvihuoneen somistamisesta ja siitä kuinka siellä voisi esimerkiksi tomaatin kasvatuksen ohella viettää kesäpäivää kasvien keskellä. Nämä kauniisti somistetut kasvihuoneet ovat vieneet sydämeni mutta taitavat tosiaan jäädä vain haaveeksi.



Paljon oli messuilla kaikkea ihanaa. Keväisten kasvien lisäksi tuli kyllä kierreltyä myös ruoka ja sisustuspuolen asioita mutta eniten jäi kuitenkin mieleen nämä kasvit. Ei ole kauaa, kun omassa pihassakin pääsee taas nauttimaan kunnolla vihreydestä. Kunhan selvitään vaan tästä kylmästä pääsiäisestä ensin. Hyvää pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti