maanantai 10. huhtikuuta 2017

Pääsiäistä taloon

Harmittelin viime vuonna pääsiäisen aikaan, ettei pääsiäistunnelman luomiseksi löydy koristeita samalla tavalla kuin joulukoristeita. Silloin sain innostuksen tehdä jo aiemmin kuvaamani pupupurkit. Kesällä jatkoin ajatusta ja tein kasan betonimunia, jotka sopivat pääsiäisen aikaan koristeeksi. Ideoita ja ajatuksia oli muitakin mutta toistaiseksi ne eivät ole päätyneet ainakaan vielä tekoon asti.


Parhaita pääsiäisajan koristeita ja tunnelman luojia ovat tietenkin kukat: tulppaanit ja kaikki muutkin ihanat sipulikasvit tuovat juuri sitä oikeaa tunnelmaa. Meillä on tällä hetkellä koristeina tulppaneita, jotka eivät värin puolesta kuulu omiin suosikkeihin. Valinta tehtiin ruokakaupassa, jossa äiti halusi valkoisia ja poika oransseja tulppaaneita. Kumpikaan meistä ei luovuttanut oman suosikkinsa kanssa ja kompromissina otettin pinkkejä. Lopputulos taisi olla se, ettei kumpikaan ollut tyytyväinen..



Uusien koristeiden ja kukkien lisäksi kaivelin muutamat vanhat pääsiäiskoristeet esille. Pentikin puput ja viime vuona virkkamani viiri pääsivät esille. Voi olla, että pojan kanssa vielä muutama virpomisvitsa näiden koristeiden lisäksi tehdään. Oksat jäivät meiltä omien menojen takia sunnuntaina saamatta ja siksi tunnelmasta kyllä vielä jotain uupuu..



Niin ja perinteisesti rairuohokin unohtui ja jäi jälleen tänä(kin) vuonna laittamatta. Joka vuosi päätän ryhdistäytyä asian kanssa ja siinä vaiheessa kun muistan asian, niin siemeniä ei enää löydy mistään. Niin tänäkin vuonna.. Mutta mennään vähän kevyemmällä koristemäärällä tämä(kin) vuosi ja jääpähän ensi vuodelle sitten taas petrattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti