perjantai 19. toukokuuta 2017

Kalkkimaalia seinään

Meillä vaihtui reilu viikko sitten olkkarissa seinän väri. Olen ihaillut jo pitkään sisustusmaailmassa pinnalla olleita kalkkimaalilla maalattuja seiniä. Mattapintainen betonin näköinen pinta on juuri sitä mitä halusin myös meidän olkkarin isolle seinälle. Olen tykännyt kalkkimaalilla maalatuista seinistä pitkään ja kun oma maku ei ole matkan varrella muuttunut, päätin itsekin lähteä kokeilemaan sitä vihdoin meillekin.


Ostin kalkkimaalin sisustusliikke Nougatista. Sisustusliike on aivan ihana ja joudun menemään kyseiseen liikkeeseen aina lähes silmät kiinni, etten ostaisi sieltä mukaani tolkuttomasti kaikkea ihanaa. Tälläkin kertaa olin jo etukäteen päättänyt ostokseni, ettei heräteostoksia lähtisi mukaani. Värin valitsimme yhdessä myyjän kanssa ja mukaan lähti todella vaaleanharmaan maali.

 


Pienoinen yllätys oli kotiin tullessa ja purkin avatessa, kun sävy oli täällä meillä selkeästi ruskeanharmaa eli taupe. Sävy sopii meille oikein hyvin mutta luulen, että tässä tapauksessa meidän kodin värimaailma vaikuttaa siihen miltä väri näyttää meidän olkkarissa. Valosta riippuen värin sävy nimittäin vaihtelee selvästi. Mutta vaikka väri ei ollut sellainen kuin kuvittelin, näyttää se seinässä ihan super hyvältä. Sävy on meidän kotiin ihan täydellinen ja tuo ihanan pehmeän tunnelman meidän olkkariin. 

 
Maalasin seinän isolla maalipensselillä. Kuvissa pinta näyttää hyvin tasaiselta ja siinä ei suuresti pensselin jäljet suoraan edestä näykään. Mutta tarkemmin katsoessa ja erityisesti luonnonvalossa huomaa, että pinta ei ole ihan tasainen vaan juuri sopivasti eläväpintainen. Vaikka seinän väri ei muuttunut kovin paljoa, tekee se mielestäni olohuoneen tunnelmalle ihan älyttömän paljon. Olen ihan rakastunut tähän seinään ja suunnitelmissa on kyllä maalata tulevaisuudessa lisääkin seinäpintaa kalkkimaalilla. Seuraavaan projektiin voi mennä tovi mutta seuraava projekti on takuulla tiedossa. Tämä oli kyllä niin mun juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti