perjantai 26. toukokuuta 2017

Kirsikkapuun kukinta

Kevät on ehdottomasti mun lemppari aikaa. On niin huikeaa, kun harmaan talven jälkeen kukat puhkeavat kukkaan ja vihreys lisääntyy ihan silmissä. Omassa puutarhassakin vihreää pukkaa esiin hirmuisella vauhdilla. Onkin tosi kiva jo katsella puutarhaa, kun vuosien saatossa ollaan saatu siellä iso muutos aikaan. Toki suunnitelmia on vielä vaikka kuinka paljon ja tuskin ne koskaan loppuvatkaan mutta ero alkuperäiseen on jo niin massiivinen, että täytyy olla tyytyväinen.

 

Pihan kirsikkapuutkin ovat puhjenneet tällä viikolla kukkaan ja näky on upea. Meidän pihassa parasta onkin nämä puut. Kaikki muu on laitettu matalaksi, vain nämä kirsikkapuut on jätetty vanhasta pihasta jäljelle. Muut pihan puut ja pensaat ovat vielä lilliputteja näihin puihin verrattuna ja kirsikkapuut saavatkin vielä monen vuoden ajan loistaa puutarhassa yksinään.

 
Tulppaanit sen sijaan eivät jostain syystä tunnu oikein loistavan tänä vuonna. Osa tulppaaneista on kuollut kokonaan ja nekin mitkä kasvavat ovat kitukasvuisia ja pääasiassa kasvattavat vain lehtiä. En tiedä mihin katosivat ne sadat tulppaanit jotka olen pihalle istuttanut. Toki en olettanutkaan kaikkien enää nousevan mutta jotenkin niitä tuntuu olevan poikkeuksellisen vähän tänä vuonna. Harmillista koska ne ovat kyllä niin kauniita kukkiessaan.


Mutta muuten näyttää hyvälle. Ruusut ovat selvinneet talvesta ja muutenkin näyttää ihanan vihreältä. Nyt vaan toivon puille ja pensaille runsasta kasvua tälle kesälle, jotta saadaan vähän muotoakin tähän pihaan. Toisin kuin sisällä, puutarhassa joutuu odottelemaan, jotta se muutos kunnolla näkyy ja tämä odottaminen on kyllä itselle älyttömän vaikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti