sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Pukin pajalla tehtyä

Tänään vaihtuu vuosi ja me otetaan se perheen kesken rauhallisesti vastaan kotona. Poika on ollut kipenä joulun jälkeen ja tällä hetkellä itselläkin aika nuutunut olo, joten mitään kovin erikoista ei ole tiedossa. Tässä vielä jouluun liittyen yhdet kuvat ja sitten laitetaan katse eteenpäin.

Tänä vuonna en tehnyt kovin montaa joululahjaa itse mutta yksi eniten työtä vaatinut joululahja valmistui ajoissa suvun tuoreimmalle tulokkaalle, jolla tänään ikää alle kaksi päivää. Pieni virkattu vauvanpeitto veikin syksystä paljon aikaa ja siksi muita lahjoja ei tullut tehtyä kovinkaan montaa. Tein peiton alpakka langasta ja siskon toiveesta toteutin peiton neutraaleilla väreillä.


Virkkasin peiton paloista, jotka virkkasin palojen vamistuttua yhteen. Lopuista langoista virkkasin vielä reunan peitolle. Paloja peittoon meni muistaakseni 63 ja yhden palan tekoon meni aikaa noin tunti. Palojen yhdistäminen, reunan teko ja lankojen päättely vei oman aikansa. Joku joskus kysyi, miksi en tee näitä työkseni, jos se olisi edes jollain tasolla järkevää, tekisinkin. Todellisuudessa aika harva on valmis maksamaan tällaisesta pienestä vauvan peitosta kahden viikon palkan, en minä ainakaan.. Tärkeille ja läheisille ihmisille teen näitä ihan mielelläni kuitenkin lahjaksi.

 


Peiton valmistuttua kastelin sen ja laitoin sen hetkeksi kuivausrumpuun, jotta siitä tulee todella lämpöinen ja pinnasta aavistuksen vanuttunut. Kuvissa peitto on vielä hieman kostea ja siksi värit ja pinta eivät tule ihan oikealla tavalla esille mutta ehkä siitä kuitenkin vähän saa käsitystä millaisen tekeleen sain aikaiseksi. Kuivana peitto oli vähän vähemmän pörröinen ja värit aavistuksen pehmeämmät ja tasaisemmat. Illalla peiton kuivattua en enää pystynyt sitä pimeässä kuvaamaan ja sitten se lähtikin jo eteenpäin siskolle, siksi vähän huonot kuvat nyt lahjasta. Toivottavasti peitto tulee kovaan käyttöön.

Kiitos kuluneesta vuodesta. Itselle se oli henkisesti aika rankka mutta opettavainen vuosi. En tee suuria lupauksia ensi vuodelle mutta olen päättänyt ensi vuonna panostaa itseeni vähän enemmän. Josko omalla hyvinvointia lisäämällä ensi vuodesta tulisi vähän vähemmän rankka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti