sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Joulun merkkejä

Joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia ja täällä vasta aletaan valmistelemaan joulun tuloa, olen siis normaalista aikataulusta jäljessä. Kaksi lahjaa on hoidossa. Mies ja lapsi saa siis varmasti lahjansa mutta muut lahjat ovat vasta ajatuksen tasolla. Suurin osa lahjoista on kuitenkin jo mietitty ja toteutusta/ostamista vaille valmiit. Nyt pitäisi vaan alkaa toteuttelemaan ja ostelemaan. Ajan kanssa hauskaa puuhaa mutta viime tingassa aiheuttaa lähinnä harmaita hiuksia. Täytyy siis yrittää pysyä aikataulussa.



Mielestäni joulun tunnelmaa voi oikein hyvin alkaa virittelemään marraskuussa. Alkuun laitan esille vain vähän valoja ja niitä vähän vähemmän jouluisia koristeita. Kynttilöitähän meillä on polteltu koko syksy. Valoja esiin kaivaessa onnistuin rikkomaan ne ainoat ulkovalot joita omistan, joten se ulkovalojen virittely päättyi vähän köpelösti mutta sisälle sain laitettua yhdet valot. Kahdet pattereilla toimivat valot vielä löytyisi mutta pitäisi muistaa ostaa ne patterit, niin saisi nekin laitettua esille.


Lähestyvän joulun merkiksi askartelin risuista tähden. Pihassammme on isoja koivuja, joista syystuulissa irtoaa aina oksia. Nyt päätin hyödyntää irronneet risut, sen sijaan että harmittelisin niitä pihassamme. Nyt ne päätyivätkin taipumaan rautalangan alle ja tähden muotoon. Vähän kömpelö versio tähdestä, mutta saanee kelvata tällä kertaa. Toistaseksi tähden paikka on omenalaatikon päällä mutta luulen, että sille löytyy parempikin paikka vielä ennen joulua.



Joulu tunnelmaan valmistautuminen siis aluillaan. Ensimmäiset glögitkin tuli juotua jo viikko sitten. Myös joulukalenterit on tälle vuodelle hankittu: miehellä veikkauksen kalenteri ja itselle perinteinen partiolaisten kalenteri, jota ilman joulu ei tule millään. Poika saa mennä vielä tämän vuoden ilman kalenteria ja tyytyä katselemaan äitinsä kalenterin kuvia.


(Kukaan ei varmaan huomannut, että ennen kuvien ottoa imurointi unohtui..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti