torstai 19. marraskuuta 2015

Virkattuja vitamiinipommeja

Täällä operaatio lankojen tuhoaminen jatkuu. Olen käyttänyt jämälankoja ja virkannut pojalle kasan hedelmiä ja vihanneksia. Nyt kelpaa kokkailla. Hän nimittäin rakastaa muskarin jälkeen perhekahvilassa kannella kaikkia leikkiruokia ja kulkee useimmiten muovibanaani kädessään ympäri kahvilaa. Ystäväperheen luona leikkikeittiön keittiökalustuksesta keittiölasta kulkee useimmiten pojan kädessä koko vierailun ajan. Nyt on siis ruokapuoli varustettu myös kotona, vielä pitäisi hankkia ne kattilat ja kauhat, niin kokkausharjoittelut voisivat alkaa urakalla.




Aika tunteella mentiin näitten virkkauksien kanssa. Valitisin langan ja mietin mitä siitä voisi tehdä. Aloitin oranssista langasta ja porkkanoista. Ensimmäinen meni harjoitellessa, toisesta tuli asteen parempi. Siitä sitten alkoi syntyä hedelmiä ja kasviksia toinen toisensa jälkeen. Toiset onnistuivat paremin kuin toiset mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen lopputuloksen. En ole aiemmin tehnyt vastaavanlaista virkkausta ja ihan vain kokeilemalla sujui yllättävän mutkattomasti. Ilman ohjeita ja lankoja mukaillen. Täytteeksi käytin sellaisia lankoja, joista en tekisi enää mitään, kuten kaupanpäälliseksi saatuja villasekoitelankoja jne. Kätevää, kun lankoja kului näin tuplasti enemmän. Samankokoisten ja näköisten tuotteiden teko ei mennyt ihan putkeen mutta toisaalta eivät ne oikeat vihannekset ja hedelmätkään ihan samankokoisia tai näköisiä ole eli tarjolla nyt muun muassa tomaatteja monessa koossa ja erikokoisia ja näköisiä porkkanoita.



Tosi hauskaa oli keksiä mitä kasviksia/hedelmiä tekisi seuraavaksi ja miettiä mihin mitäkin lankaa voisi käyttää. Terapeuttista hommaa ja yhden hedelmän/vihanneksen sai miltei illassa tehtyä, niin suhteellisen nopeaakin virkkausta vielä. Täytyy toivoa, että näille löytyy käyttöä tulevissa leikeissä. Tämä oli niin hauskaa puuhaa, että saattaa hedelmä ja vihannes arsenaali vielä lisääntyä jatkossakin. Nyt taidan kuitenkin hetkeksi siirtyä tekemään joululahjoja ja jätän nämä virkkaustyöt vähemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti