keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Valoa pimeyteen

Rakastan kynttilöitä ja nyt kun illat ovat pimeät tykkään laittaa ulos kynttilöitä palamaan. Omistan jonkin verran lyhtyjä mutta niitä voisi mielestäni olla vielä rutkasti lisää. Lyhdyt tuovat niin kaunista ja lämpöistä tunnelmaa pimeneviin syysiltoihin. Lyhdyt ovatkin pikkuhiljaa alkaneet lisääntyä pihallamme. Mutta uusille tulokkaille on kyllä vielä paljon tilaa.




Ihana uusi Pentikin iso teräslyhty löytyi 3+1 Päiviltä Sokokselta. En itse päässyt noutamaan sitä mutta ihana siskoni kävi ostamassa lyhdyn puolestani. Olisin voinut ostaa tätä lyhtyä useammassakin koossa mutta budjetin puitteissa mentiin nyt keskikokoisella lyhdyllä. Alunperin olin ajatellut laittaa sen etupihallemme mutta kun näin lyhdyn, päätinkin laittaa sen aidatulle takapihallemme turvaan mahdollisilta varkailta. Nyt siis takapihan lyhtyarsenaali kasvoi yhdellä lyhdyllä.


Mutta täytyihän sitä saada lisää valoa myös etupihalemme ja niinpä kierrätetyt lasipurkit pääsivätkin hoitamaan lyhdyn virkaa. Vähän maalia pintaan, narua, hiekkaa, siimaa ja kasa lyhtyjä on valmiina. Ripustin lyhdyt toiseen kirsikkapuuhumme. Mutta koska olen aika tarkka tulen kanssa, ostin näihin led tuikkukynttilät. Yksi tulipalo ja läheltä piti -tilanne naapurissa riittää ja vähän turvallisemmilla "kynttilöillä" mennään etupihalla. Onneksi nykyään nuo led kynttilät ovat todella aidon näköisiä ja näyttävät palaessaan lähes aidoilta.Takapihalla lyhdyt ovat silmien alla niin siellä uskallan käyttää oikeita kynttilöitä mutta etupihalla mennään ainakin toistaiseksi näillä led kynttilöillä.


Ihanaa tunnelmaa tulee, kun lyhdyt on sytytetty. On tämä syksy vain ihanaa aikaa, varsinkin kun tänä vuonna ilmat ovat olleet loistavat tähän asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti