torstai 18. helmikuuta 2016

Keittiöremontti

Olen kaivellut vanhoja valokuvia ja vastaani tuli remontin ajalta otettuja kuvia. Neljän kuukauden remontti vaativan työn ohella oli rankka kokemus mutta jälkikäteen on kiva katsella kuvia omista aikaansaannoksistaan. Mehän teimme remontin lähes kokonaan itse, vain pakolliset osuudet kuten vedeneristyksen teon märkätiloihin teki meillä ammattilainen. Monessa asiassa onneksi löytyi ammattilaisia perhepiirissä ja saatiin talkootyöllä isompiakin projekteja tehtyä.

Meidän koti koki melkoisen muutoksen ja aiemmin olenkin laittanut kuvia saunan rakentamisesta ja siitä kuinka yhdestä makuuhuoneesta tuli kylpyhuone ja kodinhoitohuone (aiemmista remonteista juttua täällä: sauna ja kylpyhuone ). Niiden lisäksi keittiömme koki melkoisen suuren muutoksen. Kuvat kertovat ehkä enemmän kuin tuhat sanaa, joten tässä ensin kuvia keittiön lähtökohdista. Kuvien laatu ei tosin ole kehuttava mutta ehkä niistä kuitenkin näkee olennaisimman.




Uusi keittiömme on Kvikin keittiö, ja se tuli meille valmiiksi koottuna mutta asennuksen tekivät yhdessä mieheni ja hänen isänsä. Ennen keittiön asennusta he vaihtoivat keittiöön klinkkerilaminaatin, jonka tulisi kestää enemmän kosteutta kuin tavallisen laminaatin. Laminaatti on ostettu Bauhausista.



Alunperin haaveilin keittiöön laattalattiasta mutta laatat olisivat kaivanneet alleen lattialämmityksen ja meillä sähköt eivät siihen riittäneet, joten se ajatus unohtui pian. Monen lattiamateriaalin harkinnan kautta päädyttiin klinkkerilaminaattiin koska koettiin ettei keittiöön kannattanut laittaa samaa parkettia kuin muualle asuntoon. Keittiö saikin muusta asunnosta poiketen vaalean lattian.




Vanhasta keittiöstä jäi jäljelle oikeastaan vain jääkaappi. Ensin ajattelimme ostaa uuden jääkaapin ja pakastimen mutta kaikkien menojen keskellä tuntui hyvältä idealta säästää siinä kohtaa, kun vanha jääkaappipakastin oli kuitenkin vielä hyvässä kunnossa. Mutta muuten keittiö koki melkoisen ison muutoksen, joka oli sauna ja kylpäriremontin lisäksi tosiaan suurimpia muutoksia asunnossamme.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti