maanantai 25. heinäkuuta 2016

Etupihan loputon kitkemis urakka

Palattiin jo reilu viikko sitten lomalta mutta etupiha työllistää edelleen. Toki ehdittiin tässä välissä jo käydä viikonlopun verran pois kotoakin ja viime viikolla oli paljon muutakin puuhaa mutta rikkaruohot tuntuvat valloittavan etupihaamme vähän turhankin nopeaa vauhtia. Tällä viikolla riittää siis runsaasti puuhaa, kun yritän saada puutarhan taas haltuun.

Kirsikat olivat ehtineet kypsyä loman aikana ja koska räkätit taitavat olla vielä mustikoita syömässä metsässä, olivat ne vielä jopa puussakin. Keräsin viime viikolla pakkaseen porukoita varten kahdeksan pussia kirsikoita. Kirsikkapuiden latvat jäivät kuitenkin keräämättä, kun kerääjän alle 160 senttinen pituus vain kerta kaikkiaan loppui kesken. Vähän kyllä harmittaa katsella kun ylälatvat notkuvat kirsikoista mutta kai niillekin syöjät vielä löytyy..


Kaksiväriset liljat lopettelivat jo kukintaansa mutta valkoisten liljojen kukinta on ollut juuri parhaimmillaan nyt lomalta palattuamme. Tykkään tosi paljon liljan näyttävästä kukinnasta ja on harmillista, että se kestää vain niin vähän aikaa. Onneksi ehdin näitä valkoisia liljoja nyt sentään ihailla vähän kauemmin kuin niitä kaksi värisiä liljoja.Mansikat olivat aloittaneet jo toisen kierroksen kukkiensa kanssa. Täytyy toivoa, että tällä kertaa näistä jäisi meillekin jotain syötävää. Myös kellopeippi oli alkanut kukkia mutta ne ovat kahdessa vuodessa kasvaneet hurjan paljon isommiksi mitä niiden maksimi pituus pitäisi olla. Keskellä oleva kukkapaenkki ei näytäkään nyt ihan siltä millainen suunnitelma siitä alunperin oli ja siihen täytynee tehdäkin ensi kesälle vähän uusia suunnitelmia.
 


Muutenkin puutarhassa pyöriessä on huvittavaa, kun en ole saanut koko etupihaa vielä edes valmiiksi ja jo nyt harmittaa siellä jotkut kohdat, jotka ovat olleet jo tovin valmiina. Aluksi oli niin kiire saada pihaa parempaan kuntoon, että suunnitelmat olivat vähän hatarat ja nyt kaikki palikat eivät menekkään ihan niin kuin nyt haluaisin. Puutarhassa riittää siis taatusti myös jatkossa puuhaa. Mutta täytyy nyt sillä väliin yrittää olla tyytyvänen, siihen mitä ollaan saavutettu. On tämä etupiha kaikesta huolimatta aika rutkasti paremman näköinen kuin asuntoa ostaessa oli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti