tiistai 16. elokuuta 2016

Kuunliljat

Blogissa jo vilahtikin betonitöiden ohessa kuva uusista kuunliljoista, joita sitten kuitenkin kävin vielä loppukesästä ostamassa muutaman etupihalle. Ensi keväänä niitä taitaa tulla vielä lisää mutta en malttanut millään olla ostamatta niitä vielä tälle kesällekin.

Valitsin lajikkeeksi sinikuunliljan, jossa on kivat sinertävät lehdet. Ne tuovat mielestäni kivaa värivariaatiota puutarhaan ja saatiin kiinankatajan ohella vähän lisää sinertävän vihreää lehteä etupihalle. Lisäksi plussana tässä lajissa oli valkoiset kukat. Aika monessa kuunliljassa on lilat kukat ja siinä on yksi syy miksi ne ovat aiemmin jääneet ostamatta.


Naapuripihan rajalla on jo viime vuodesta asti ollut paikka kuunliljoille, joten sinne istutin heti yhden kuunlljan. Olen rajannut naapurimme puutarhan kivillä, sillä se on jo jonkin aikaa ollut asumaton ja rikkaruohot pyrkivät sieltä pihallemme. Mutta nyt sain kivien joukkoon myös vähän vihreää ja raja ei näytä enää niin ankealta.Laitoin vielä kaksi kuunliljaa sinkkitynnyrin eteen. Nyt näyttää jo paremmalle edusta, kunhan siitä vielä kasvavat. Vielä olisi ollut kirsikkapuun alla paikka kuunliljoille mutta niiden kanssa taitaa mennä ensi kevääseen. Nyt en enää malttanut ostaa enempää kuunliljoja, kun näillekin tuli jo hintaa jonkin verran. Harkinnassa on, jos puiden alle laittaisin mahdollisesti kahta erilaista kuunliljaa ja siinä myös syy miksi sinne en vielä ostellut enempää kuunliljoja, kun sen osalta suunnitelmat eivät ole vielä valmiita. Mutta nyt on ainakin muutama kuunlilja löytänyt paikkansa meidän puutarhasta. Täytyy toivoa, että ehtivät juurtua kunnolla ja säilyvät ensi talven hengissä pihallamme.
Sykyn tuulet puhaltelevat jo siihen malliin, että puutarhassa ei enää kovin paljon viitsi puuhastella. Kummasti ilmojen viiletessä on alkanut taas kiinnostaa sisähommat ja kodin laittaminen. Taidetaan siirtyä blogissakin pikku hiljaa enemmän sisähommiin ja puutarha saa alkaa valmistautua syksyyn ja talveen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti