maanantai 29. elokuuta 2016

Junamatka 2-vuotissynttäreille

Me ollaan vietetty viikonloppuna pojan 2-vuotissynttäreitä. Lauantaina juhlittiin mummit ja kummit periaatteella ja sunnuntaina syötiin loput herkut kavereiden kanssa. Äiti on juhlien jäljiltä vähän väsynyt mutta onnellinen. Nämä juhlat eivät nimittäin syntyneet helposti, vaan aiheuttivat normaalia enemmän päänvaivaa.
Normaalisti olen juhlien kanssa ajoissa ja teemat on mietitty ja koristeet tehty hyvissä ajoissa. Tällä kertaa ei meinannut sytyttää millään ja keksin juhlien teemankin vasta noin kolme viikkoa aiemmin. Teemahan oli oikeasti päivän selvä, kun poika rakastaa punaisia junia yli kaiken.. mutta äiti kävi tällä kertaa vähän hitaalla (punainen ei kuulu äidin lempiväreihin, niin olisikohan sillä ollut tekemistä asian kanssa..) Perjantaina olin vielä itku kurkussa K-kaupassa juhlakoristeiden hakureissulla, kun monen sattumuksen kautta koristeet meinasivat jäädä matkan varrelle. Onneksi puhelinsoitot tuottivat tulosta ja paketti löytyi viime hetkillä, eikä juhlat jääneet niistä kiinni.
Junateemalla ja punaisella värillä mentiin siis ja tarjoilujen kanssa kohtuullisen terveellisellä linjalla, kun poika ei vielä ole saanut mitään sokeriherkkuja. Meille muille oli gluteenitonta suklaakakkua tarjolla ja porkkanakuppikakkuja mutta muuten oli aika paljon kasvista eri muodoissaan ja hedelmiä sekä marjoja. Herkut maistuivat odotettua paremmin ja juhlat onnistuivat muutenkin todella hyvin. Jopa kaikki isovanhempani jaksoivat tulla paikalle korkeasta iästä, pitkästä matkasta ja omista sairauksistaan huolimatta, joten meitä olikin juhlimassa neljä sukupolvea.
Nyt on meidän ison pojan juhlat juhlittu. Ei tässä oikein itse voi vieläkään uskoa, että meidän pieni on jo niin iso. Juttua tulee solkenaan ja kaikenlasita osaa jo itse tehdä. Kyllä aika juoksee hurjaa vauhtia. Onneksi itse ei vanhene ollenkaan.. Tällä viikolla alkaa taas kaikki harrastukset mutta muuten ajattelin ottaa levon kannalta. Nyt kun ei tarvitse edes puunata mitään, kun asunto on kunnolla siivottu juhlia varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti