tiistai 2. elokuuta 2016

Betonitöitä

Suunnittelin viime kesänä tekeväni betonitöitä ja ostinkin betonia valmiiksi varastoomme. Sama betonipussi löytyi yhä tänä kesänä varastosta, kun yllättäen aika onkin mennyt johonkin ihan muuhun kuin betonitöihin. Nyt ryhdistäydyin asian kanssa ja sekoittelin betonin valmiiksi. Sen verran oli pussi kärsinyt talven aikana, että aika suuri osa betonista oli jo kovettunut mutta sain kuitenkin ihan kohtuullisen määrän aikaiseksi pikku projektejani varten.

Ajatuksen tasolla tämä oli tällainen kokeilu kerta ja seuraavalla kerralla tekisin näitä enemmänkin. Jälleen kerran tässä suunnittelin, että seuraava kerta olisi jo hyvinkin pian mutta katsotaan kuinka tällä kertaa käy. Nyt ei ole betonia valmiiksi hankittu mutta josko sitä vielä kuitenkin ehtisi ennen syksyä saada jotain aikaiseksi..


Loppukeväästä kananmunia käyttäessäni tyhjensin munat pienestä veitsellä tekemästäni aukosta ja keräilin tyhjiä munankuoria betonitötä varten. Betonimunat onnistuivatkin kohtuullisen kivasti. Täyttöaukon kohdalta en vielä osannut tehdä niistä kovin siistejä mutta muuten ihan passeleita betonimunia. Muutama loppubetonista tekemäni muna ei mennyt ihan niin putkeen mutta yhdeksän enemmän tai vähemmän onnistunutta munaa sain aikaiseksi. Munien kuoriminen oli sitten urakka erikseen.Maitopurkkien ja kermapurkkien avulla tein pienen pieniä kukkaruukkuja. Näitä oli tarkoitus tehdä enemmänkin mutta kun betonia oli vain rajallinen määrä, sain vain kaksi aikaiseksi. Mutta kaksi kokeiluyksilöä koristaa nyt loppukesän terassilla. Näitä voisin tehdä enemmänkin jatkossa.Olen tehnyt aiemmin raparperinlehtien avulla betonilehtiä mutta tällä kertaa käytössä ei ollut raparperin lehtiä, joten käytin betonilehtien tekoon yhteiseltä pihaltamme löytyneitä rikkaruohon lehtiä. En tiedä mikä kasvi on kyseessä mutta lehdet toimivat tähän tarkoitukseen ihan kohtalaisen hyvin. Ajatuksenani oli tehdä etupihan puutarhaan betonilehtiä, joille voisi astua tarvittaessa: Lähinnä marjojen keräyksen yhteydessä tai rikkaruohoja kitkiessä. Näistä tuli kuitenkin sen verran ohuita, etteivät taida kestää askeltamista. Onnistuin jo nimittäin rikkomaan yhden osittain, niin taitavat jäädä nyt vain koristeiksi. Mutta ehkä seuraavasta erästä osaisi tehdä tarpeeks paksuja, niin että kestäisivät myös päälle astumisen.
Viimeinen kokeilu oli betonikirjaimet. Tein nämä askarteluliikkeestä ostamiini pahvikirjaimiin. Muuten tämä toimi ihan hyvin mutta G kirjaimen onnistuin jo saamaan moneen osaan. Näille kirjaimille ei vielä löytynyt sopivaa paikka ja saavat nyt toistaiseksi olla vain grillimme edessä maassa. Suunnitelmissa olisi tehdä näille kenties jonkinlainen hylly grillin taakse. Mutta se ainakin siirtyy ensi kesälle.


  
Tulihan noita tuostakin määrästä jo ihan kivasti. Laatu ei vielä ole kovin kummoinen mutta kai harjoitus tekee näissäkin mestarin. Paljon olisi uusiakin ideoita jo seuraavalle betonin askartelukerralle mutta katsotaan nyt tosiaan josko sitä vielä ehtisi tälle kesälle uuden kokeiluerän tehdä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti