lauantai 20. elokuuta 2016

Loman kirpparilöydöt

Kiertelin Itä-Suomen loman aikana aika monta kirpparia ja olin tosi pettynyt, kun mitään kivaa ei tuntunut tulevan vastaan. Erityisesti pojan vaatteita tuntuu olevan täysin mahdotonta löytää kirppareilta (tytöille vaatteita on tarjolla sitä vastoin runsaasti). Mutta tällä kertaa ei tuntunut olevan oikein mitään muutakaan tarjolla. Lomakohteemme lähellä levalla kirpparilla ehdin käydä kaksi kertaa ja toinen kierros tuotti vihdoin tulosta.

Jo ensimmäisellä käynnillä olin huomanut myynnissä olevan pienen vanhasta laudasta tehdyn jakkaran. Päätin ostaa jakkaran, jos se seuraavalla kerralla vielä olisi siellä. Ja jakkarahan siellä kiltisti odotti noutajaansa. Jakkara ei ole ihan sellainen kuin olin etsimässä mutta saa kelvata niin kauan kuin löydän paremman tilalle. Olin siis etsimässä pojalle pientä jakkaraa, jotta hän ylettyisi vessassa itse pesemään kätensä. Pojalla alkaa olla jo sen verran painoa ja ikää, että on hyvä oppia pesemään kädet ilman äidin apua. Tämä jakkara on tehtävään liian hutera mutta saa siis kelvata toistaiseksi. Kunhan löydän tehtävään paremmin sopivan jakkaran, löytyy tälle kirpparilöydölle taatusti tulevaisuudessa muutakin käyttöä.Keittiön jääkaapin päällinen sai kirpparilta uuden pullon viime kesänä ostetun kaljapullon seuraksi. Vastaavista pulloista pyydettiin hurjia hintoja mutta yhdeltä pöydältä se löytyi vain muutamalla eurolla, niin en voinut jättää sitä ostamatta. Ilman sen suurempaa käyttötarkoitusta pullo pääsi nyt meidän kotiin. Myös äitini oli löytänyt kirpparilta vanhan pullon ja sekin pääsi pullokokoelmaa kartuttamaan jääkaapin päälle. Kaikkein onnellisin olen kuitenkin vanhasta puhelimesta joka löytyi samalla matkalla. Olen näitä jo hetken katsellut ja nyt löytyi toimiva ja siisti yksilö edulliseen hintaan. Tällä hetkellä puhelin on pojan leikeissä mutta haaveilen, että jossain vaiheessa tekisin eteisessämme pieniä muutoksia ja puhelimelle on sinne varattu paikka. Mutta siihen muutokseen voi mennä pitkäkin aika, niin sillä aikaa puhelin on mainio leikkikalu pojalle, joka soittelee puhelimella harva se päivä isovanhemmilleen. Harmillista, että yleensä hei eivät kuulemma vastaa hänen soittoihinsa..
Näiden ostosten jälkeen olemme käyneet jo uudestaankin Itä-Suomessa ja samalla kirpparilla. Kolmannella kerralla mukaan tattui myös jotain pientä mutta ehdottomasti parhaat löydöt tuli tehtyä heinäkuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti