perjantai 3. helmikuuta 2017

Kevään pilkahduksia

Tällä viikolla on satanut räntää ja lunta, pakkanen on paukkunut, loska loiskunut ja aurinko on pilkahdellut. Sää on vaihdellut enemmän kuin tarpeeksi mutta kevään tuntua alkaa jo olla ilmassa. Valo on ihanasti lisääntynyt ja auringon paiste sekä lisääntynyt lintujen laulu saa täällä aikaiseksi kevään odottelua. Sisätiloissa tekee mielei siivoskella enemmän (se valo kummasti paljastaa kaikki sotkut paremmin) ja koti täyttyy tulppaaneista.Kevään ensimmäiset tulppaanit tulikin ostettua viime viikonloppuna sisätilojen piristykseksi. Kevät aiheuttaa itsellä vihreän kaipuuta ja tulppaanit tuovat siihen ainakin vähän helpotusta. Tällä kertaa kaivelin tulppaaneille vähän laakeamman kipon ja asettelin ne sinne vähän normaalista poiketen, ei ihan perinteistä maljakkoa. Vähän olisi jo tehnyt mieli hakea pajunkissoja kaveriksi mutta ihan niin pitkällä ei taideta kevään kanssa kuitenkaan olla.
Puutarhaankin liittyvät suunnitelmat ovat taas käyneet jo enemmän mielessä ja taitaa olla kohta aika kaivella paperia ja kynää esille ja miettiä mitä seuraavan kevään ja kesän aikana yritetään saada aikaiseksi. Paljon on taas ideoita mutta toteutukseen aikaa on aina kovin vähän.

Toivottavasti myös puutarhan tulppaanit ovat talvehtineet hyvin, sillä ei aikaakaan kun on aika nauttia tulppaaneista myös ulkona (ehkä vähän aikaista fiilistellä mutta tämä helmikuu menee aina ihan hujauksessa ja sitten ollaankin jo maaliskuussa, joka on jo kevään eka kuukausi ainakin omasta mielestä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti