lauantai 11. maaliskuuta 2017

Vaihteeksi tyynyjä

Asuntomme on rakennettu 60-luvun lopulla. Tänne muuttaesa sisällä oli tehty remonttia niin, ettei alkuperäisistä materiaaleista ollut juurikaan mitään jäljellä, joten emme ole alkuperää juuri remonttia tehdessä miettineet. Oma sisustustyylini on muutenkin aika kaukana 60- ja 70-luvun muovimatoista, muovituoleista, voimakkaista väreistä ja kuoseista. Jotain alkuperäistä meillä kuitenkin vielä löytyy, kun eteisen väliovessa on alkuperäinen keltainen pullolasi. Muutamat asuntoon valitut valaisimet on myös tehty asunnon rakennusvuosi mielessä. Nyt olohuoneeseen tuli aavistuksen lisää 60-luvun henkeä tyynyjen muodossa.



Sohva kaipasi mielestäni jotain mielenkiintoa ja vaihtelua ja siksi valitsin uusiksi tyynynpäällisiksi Finlaysonin Taimi-tyynynpäälliset, jonka kuosi on suunniteltu vuonna 1961. Kuosi on pitsimäinen ja juuri sellainen, joka miellyttää omaa silmää. Väri on aika kaukana 60-luvusta mutta istuu meille vallan mainiosti. Hitunen siis lisää asunnon rakennusvuosikymmenen tunnelmaa kotiimme tekstiilin muodossa.


Taidan vielä pyöritellä noita olemassa olevia tyynyjä, koska kokonaisuus ei ihan vielä ole mielestäni valmis mutta näihin uusiin päällisiin olen kyllä tyytyväinen ja ne tuovat kivasti raikkautta nyt kun mennään kevättä kohti. Tuon lampaantaljan voisi kohta siirtääkiin talviteloille, niin saisin olkkarin ilmettä raikastettua vielä lisää. Ihana auringonpaiste paljastaa kyllä karusti myös sen, että siivotakin saisi ja erityisesti ikkunat kaipaavat pesua pimeän talven jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti