keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Viherkasveja

Seuraillessani blogeja, insta kuvia ja Pinterestin sisustuskuvia, tykästyn aina niihin sisustuksiin joissa on jotain vanhaa ja kierrätettyä, pehmeät ja puuteriset sävyt yhdistettyinä sopivasti kontrastin kanssa sekä viherkasveja. Toki on olemassa kauniita koteja, jotka ovat jotain ihan muuta tyyliä mutta eniten olen kuitenkin kiinnostunut edellä mainituista asioista sisustuksessa.

Itse olen ihan surkea viherkasvien kanssa ja olen tässäkin asunnossa onnistunut tappamaan jo lukuisia viherkasveja. Siitäkin huolimatta olen sinnikkäästi jatkanut yrittämistä. Muutama kasvi onkin jo löytynyt, jotka kestävät yhteiseloa kanssani ja lisää on etsinnässä.


Parhaiten kanssani tulee toimeen palmuvehka, joka tuntuu kestävän melkoisia olosuhteita. Vierashuoneen kirjahyllyssä oleva palmuvehka on melko pimeästä paikastaan huolimatta alkanut kasvattaa uusia varsia, enkä ole saanut kukkaa hengiltä millään. Nyt olikin pakko ostaa vielä toinen samanlainen olohuoneeseen, kun sen verran hyvin tullaan toimeen. Olkkarin palmuvehka odottaa vielä kunnollista istutusruukkua ja väliaikaisesti laitoin sen Granitista ostettuun valkoiseen pussiin. Pussi sinänsä on ihan hauska mutta pitää vaihtaa kasvi vielä isompaan ruukkuun tuon pussin sisällä.

,
Yllätin itseni myös pitämällä peikonlehden hengissä jo tovin. Tosin poikani on verottanut sitä repimällä muutaman lehden mutta vielä tuo tuntuu hengissä olevan, vaikka aina ei ole kastelu pelannut toivotusti. Tosin huomasin lehtien olevan joistain kohti hieman ruskeana eli muutama unohtunut kastelukerta näkyy jo lehdissä  mutta yritän jatkossa tsempata hoidon kanssa koska tämä on muuten niin ihastuttava kasvi ja kiva olisi pitää se hengissä.Olen kokellut myös vähän edullisempia tapoja saada vihreyttä kotiin, mutta niissä lopputulos ei ole ollut ainakaan kaikkien kohdalla menestys. Yritin kasvattaa avokadon siemenestä uutta avokadoa ja alku menikin ihan hyvin. Kesän jälkeen, kun toin pienen taimen sisälle on se lähinnä kasvattanut varttansa ja jokainen unohtunut kastelukerta on ollut takuu varma keino saada se tiputtamaan lehtensä. Ei mitenkään imartelevan näköinen kasvi enää ja taitaa kohta lentää roskikseen. En edes kehtaa tuota kuvata, sen verran onneton yksilö.

Toin syksyllä myös tammenterhoja kotiin kasvatettavaksi. Kaikki kolme terhoa on kyllä itänyt mutta yksi on jo vähän heikommalla hapella. Katsotaan, saanko pidettyä taimia jatkossa hengissä. Terhoja saatan muutaman käydä vielä keräämässä lumen alta ja laittaa purkkiin kasvamaan. Hauskan näköisiä kavereita ja vaikka elo ei olisi näissä pitkä, tuovat ne vähäksikin aikaa iloa erittäin edullisesti.


Mutta lisää on tulossa koska koti vaan näyttää niin paljon kivemmalle, kun siellä on ihania vihreitä kasveja. Vähän kerrallaan kokeillen ja opettelen pitämään näitä hengissä. Pari uutta kasviakin on hankintalistalla ja sitäkin enemmän toivelistalla. Pikkuhiljaa yritän saada meillekin vihreämpää kotia. Vihreä piristää mieltä, hoitaa huoneilmaa ja näyttää kauniilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti