keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Puutarhaunelmia

Kun muutimme tähän asuntoon vajaa neljä vuotta sitten, meni meillä aluksi enemmän aikaa sisätilojen laittoon kuin puutarhaan. Alusta asti olin kuitenkin päättänyt, että etupihan puutarhaunelma ei toteutuisi takapihallamme ainakaan ihan samalla tavalla. Jo silloin päätin, että takapihallamme pääosassa on terassi ja kasvit tuodaan sinne ruukuissa. Terassin teko toissa kesänä oli merkittävä edistysaskel takapihan kanssa ja viime kesänä teimme sinne penkin, jolla saimme sinne lisää istumapaikkoja ja säilytystilaa.


Talven yli terassia tuijoteltuani, ensi kesän teemana tulee olemaan takapihan ikivihreät. Vihreän kaipuuni on kasvanut koko ajan. Hain tunnelmakuvia Pinterestistä, joissa on sitä jotain jota haluaisin tavoittaa myös meidän takapihallemme. Mutta koska asumme Suomessa, haluan että edes osa kasveista ilahduttaisi myös läpi vuoden ja terassimme olisi nykyistä vihreämpi vuodenajasta riippumatta. Kesä on lyhyt, joten aika tuntuu aina loppuvan kesken suunnitelmien ja erityisesti toteutuksen kanssa. Tänä vuonna luulen, että keskityn takapihallamme niiden ikivihreiden metsästykseen ja ruukkujen etsintään, jotta sitä vihreää olisi ensi talvena enemmän myös terassilla.
Kuvat joita olen Pinterestistä tallentanut, eivät tietenkään yksi yhteen tule toteutumaan terassillamme mutta toivon saavuttavani niistä sitä samaa tunnelmaa myös meidän takapihallemme. Kuvissa toistuvat samat värit kuin sisätiloissamme eli valkoinen, harmaa, ruskea ja ennen kaikkea vihreä. Kalusteiden ja kasvien lisäksi lyhdyt ja kynttilät ovat tärkeässä osassa tunnelman tuojana ja haluaisin myös puutarhassamme toteutuvan uuden ja vanhan sekoitus, joten kaikki ruosteinen ja kulunut saa sydämeni sykkimään. Samoin kuin sisätiloissa myös terassillamme saa näkyä myös itse tekeminen.

Seuraavana olisikin vuorossa mietintää mitä kasveja kuuluu ensi kesän hankintalistalle ja mistä löytyisi sopivia ja tarpeeksi isoja ruukkuja. Kasvien lisäksi ensi kesänä maalisuti saa heilua ja viime vuonna rakennettu penkki saa vihdoin maalin päälleen ja samalla loppusyksystä saadut talolyhdyt täytyy maalata. Kenties jokin rakennusprojektikin vielä ensi kesällä tiedossa, jos aika vain riittää. Toivottavasti päästään askel lähemmäs kuvien tunnelmaa, vaikka työtä terassilla riittää vielä vuosiksi.
Kuvat ovat Pinterestistä ja löydät alkuperäiset kuvat täältä. Sieltä löytyy tarvittaessa myös kuvalähteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti